Tunnettu TV-kasvo raivostui Lewis Hamiltonille esitetystä kysymyksestä – ”Todella vastenmielistä”

F1-sarja jatkuu tänä viikonloppuna Isossa-Britanniassa, jossa Mercedeksen tähtikuski Lewis Hamilton jahtaa voittoa kotikisastaan. Lauantain aika-ajoissa Hamilton taipui hyvin niukasti tallikaverilleen Valtteri Bottakselle. Aika-ajojen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Hamilton oli jos jonkinlaisten kysymysten keskellä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Iso-Britannian GP suorana 12.-14.7.
Su: Iso-Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamiltonilta kysyttiin muun muassa hänen entisen tallikaverinsa ja kovan kilpakumppanin Nico Rosbergin tekemistä kyseenalaisista väitteistä.

Tämän lisäksi Hamiltonilta tivattiin brittiläisyydestä, mikä ei miellyttänyt kaikkia.

The Guardianin toimittaja Yassmin Abdel-Magied kysyi Hamiltonilta tämän kotikisaan liittyvän kysymyksen, joka sai jopa Hamiltonin hämilleen.

– Lewis, tämä on sinun kotikisasi ja tuolla on paljon brittilippuja heilumassa. Olet puhunut siitä, miten rakastat tulla takaisin Isoon-Britanniaan. Asut kuitenkin Monacossa ja sinun aksenttisi ei ole ehkä niin brittiläinen mitä muilla ja vietät paljon aikaa Yhdysvalloissa. Joten mitä ajattelet siitä, kun ihmiset kyseenalaistavat sinun brittiläisyyttäsi? Abdel-Magied muotoili.

– En kyllä tiedä. Minulla ei ole hyvää vastausta tuohon, Hamilton haki sanojaan.

– Me kaikki asumme Monacossa! Hamiltonin tallikaveri Bottas huikkasi vierestä.

Perään Hamilton vastasi pitkästi siitä, miten hän tuntee olevansa sydänverisesti britti ja miten hän saa valtaisaa tukea paikalla olevalta yleisöltä.

Itse kysymys ja siihen liittyvä aihe sai tunnetun TV-kasvon Piers Morganin raivon partaalle.

Morgan jakoi sosiaalisen median puolella Twitterissä videolinkin, jossa on kuvattu pätkä, jossa Abdel-Magied kysyy brittiläisyydestä Hamiltonilta.

– Todella vastenmielistä, että kukaan edes kyseenalaistaa Lewis Hamiltonin brittiläisyyden, Morgan puhisi.

– Hän on yksi suurimmista briteistä koko urheiluhistorian aikana. Hän on mies, joka puhuu ylpeästi brittiläisyydestään ja hän jos joku pitää brittien lippua korkeammalla kuin kukaan muu hänen lajissaan, Morgan jatkoi.

Monet Morganin twiitin kommentoijat jakoivat kovaa kritiikkiä itse kysymyksestä ja Hamiltonin brittiläisyyden kyseenalaistamisesta.

Viidellä maailmanmestaruudellaan Hamilton jo nyt kaikkien aikojen menestyksekkäin brittikuski F1-historian aikana. 34-vuotias Hamilton johtaa tällä hetkellä MM-sarjaa 31 pisteen erolla ennen tallikaveriaan Bottasta.

Lue myös:

    Uusimmat