Helsingin poliisi tutkii tappoa Tapulikaupungissa – uhrina tunnettu ammattirikollinen

MTV Uutisten tietojen mukaan Helsingin poliisi tutkii ammattirikollisena tunnetun Jari Kolivaaran tappoa.

54-vuotias mies löydettiin surmattuna kodistaan Helsingin Tapulikaupungista jo jokin aika sitten.

Rikospoliisi on tutkinnasta vaitonainen. Sieltä kerrotaan, että henkirikostutkinta käynnistettiin uhrissa olleiden ulkoisten vammojen perusteella.

Tekotapaan poliisi ei ota kantaa. Poliisi ei myöskään toistaiseksi kommentoi, onko rikosepäilyn vuoksi otettu kiinni epäiltyä tai epäiltyjä tai keitä asiassa on kuulusteltu.

– Kuolinsyy tarkentuu, kun oikeuslääketieteellisen ruumiinavauksen tulokset valmistuvat, sanoo rikosylikomisario Jari Koski Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

Poliisi halua vahvistaa, että uhri on Kolivaara. - Poliisi ei myöskään kerro julkisuuteen tai vahvista uhrin henkilöllisyyttä, tiedotteessa todetaan.

– Poliisi tiedottaa asiasta lisää oma-aloitteisesti, kun se on esitutkintaa vaarantamatta mahdollista. Seuraavan tiedotteen ajankohtaa on tässä vaiheessa vaikea arvioida, koska mahdollisuus tiedottaa asiasta lisää riippuu siitä, miten asian tutkinta etenee, Koski perustelee.

Kova rikostausta

Jari Kolivaara (kuvassa 90-luvun poliisikuvassa) ampui huhtikuussa 1995 kotkalaisen huumeliigan johtajan Osmo "Lusu" Ahlqvistin. Hän sai siitä elinkautisen.

Sitä ennen hän oli jo istunut vankilassa väkivalta- ja huumerikoksista.

Vankeusaikana Kolivaara tuomittiin vuonna 2004 rasistisesta pahoinpitelystä Kakolan vankilassa. Uhriksi joutui ulkomaalainen mies.

United Brotherhood -jengissä vaikuttanut Kolivaara syyllistyi maaliskuussa 2011 jengin tiloissa Vantaalla törkeään raiskaukseen. Toisen miehen kanssa hän toi vasikoinnista epäillyn naisen jengin tiloihin ja raiskasi tämän.

Korkein oikeus langetti tästä aikanaan Kolivaaralle kahdeksan vuotta vankeutta.

Lue myös:

    Uusimmat