Tunnetko juhlien koruetiketin? Lue!

Mihin juhlatilanteisiin hopeakorut sopivat – entäpä kultaiset? Tunnettu suomalainen tapakouluttaja Kaarina Suonperä ja korumuotoilija Marja Suna kertoivat AVAlle, mitä kannattaa pitää mielessään juhliin koruja valitessaan.

– Helmet symboloivat meille tyyliä ja ovat aina esimerkiksi Iso-Britanniassa kuninkaallisten koruja. Niitä pidetään joko yksiä tai kolmea kerrosta, Suonperä kertoo.

Helmet ovat siis varma valinta sellaiselle, joka haluaa kunnioittaa juhlien isäntäväkeä asusteillaan. Suonperä huomauttaa myös, että helmet sopivat hautajaisiinkin, sillä ne symboloivat murheita ja kyyneliä.

– Hautajaisethan ovat myös juhlat. Helmien lisäksi hautajaisiin sopii myös hopeakoru, koska hopea symboloi kuuta. Aurinkoa symboloivaa kultaa en taas suosittele hautajaisiin. Luonnollisesti kultaisen vihkisormuksen voi kuitenkin pitää sormessaan, sinisävyinen nainen keventää.

Arvokoruja vai ei?

Suonperä toivoo, että merkittävissä juhlissa käytettäisiin arvokoruja – lainattuja, omia tai vaikkapa äidiltä perittyjä. Jokaisella niitä ei ole montaa paria, mutta koruilla ei ole tarkoituskaan somistaa itseään joulukuusen tavoin. Koruja kannattaa käyttää harkiten ja pitää mielessä sääntö: vähemmän on enemmän.

Muun muassa Kalevala Korulle ja Marimekolle taiteillut vaate- ja korusuunnittelija Marja Suna muistuttaa, että korun pitäisi olla kantajansa tyylinen ja näköinen ja sovittava aina kokonaisuuteen. Hän ei ole Suonperän kanssa samaa mieltä siitä, että korun olisi aina oltava arvokas tai jalometallinen, mutta hyvältä sen on näytettävä.

Rintakoru paikalleen

Jos yksi vinkki pitäisi antaa arvokkaalle rouvalle, voisi se olla rintakorun oikea paikka. Suonperä muistuttaa, että vastoin yleisiä luuloja rintakorua ei aseteta suoraan rinnan päälle, vaan hieman ylemmäs, solisluun alapuolelle.

– Parhaimmillaan se nostaa ryhtiä! Suonperä vinkkaa.

Jos epäilet koruvalintojesi suhteen, turvaudu aina yhteen alueeseen, jonka somistat. Tällainen voi olla esimerkiksi kaula, korvat tai ranne. Elegantti nainen ei yleensä myöskään laita korviinsa monta korvakoruparia kerrallaan, vaikka arkitilanteissa tämä voikin olla hauska piriste.

Lue myös:


AVA

Kuvat: Lehtikuva, Shutterstock

Lähteet: Kaarina Suonperän haastattelu, Marja Sunan haastattelu, elegantwoman.org

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja