Tulevaisuuden keittiö

Induktiokeittotason suosio kasvaa, ja samalla siltä osataan vaatia jo erilaisia käyttöä helpottavia ominaisuuksia. Tarjolla on paljon erilaisia vaihtoehtoja leveyden, ominaisuuksien, värin ja induktiotason kehyksen suhteen.

Induktion toimintaperiaate ja edut

Keraamisen keittotason alapuolella oleva induktiokäämin synnyttämä lämpö kohdistuu suoraan kattilan tai paistoastianpohjaan. Energia välittyy suoraan keittoastiaan, ja tason pinta kuumenee vain säteilylämmön ansiosta. Induktio on nopein ja energiataloudellisin tapa kuumentaa. Se kuluttaa vähemmän energiaa kuin perinteiset liedet.

Tiivistetysti voi sanoa, että induktiokeittotaso tuo keittiöpuuhiin: nopeutta, turvallisuutta, puhtautta ja taloudellisuutta.

Induktiolle sopivat astiat

Pääsäännöksi voidaan sanoa, että jos magneetti tarttuu astianpohjaan, astia kuumenee induktiotasolla. Materiaaleista kaikki magnetisoituvat materiaalit sopivat induktiolle, eli ei lasi- ja kivitavara. Keittoastian pohjalevy voi olla magnetisoituva, vaikka itse astia ei olisikaan. Esimerkiksi Iittalan All Steel-teräskattiloissa on magnetisoituva pohja.

Ohjaus

Induktiotaso reagoi vähintään yhtä nopeasti tehon muutoksiin kuin kaasu. Eli helppo ja nopea tehonsäätö on oleellinen osa tason käyttömukavuutta.

Tason ohjaukseen on käytettävissä eri vaihtoehtoja:

  • touchControl; koskettamalla + / - valitsinta lisätään tai vähennetään tehoa.
  • touchSlider; vetämällä sormen päällä tason pintaa valitaan sopiva teho. Näytössä on juokseva numeronäyttö 1-9.
  • discControl; teho säädetään kevyesti sormella pyörittämällä magneettilevyä. Numeronäyttö kertoo valitun tehon. Magneettilevyt on mahdollista irrottaa puhdistusta varten.

Erikoistoiminnot

powerBoost Induktiotaso on nopea, mutta tarvittaessa sillä voidaan kiehauttaa tosi nopeasti ohjaamalla kahden keittoalueen teho yhdelle keittoalueelle. Toiminto tulee tehonvalinnan 9 jälkeen ja on merkitty kirjaimella P. powerBoost lisää induktiokeittotason tehoa jopa 50 prosenttia, ja siten vähentää aikaa, esimerkiksi kiehautettaessa, jopa 35 prosenttia.

Jos tasolle kiehuu jotain, voit lukita toiminnot 35 sekunnin ajaksi ja pyyhkiä tason puhtaaksi säätöjä muuttamatta.

keittoSensori plus

Joukko ennalta määriteltyjä lämpötiloja: 70, 90, 100, 120 ja 170 °C. Keittotason kulmissa on pienet infrapunatunnistimet, jotka valvovat lämpötilaa keittoastiassa.

Esimerkiksi jos keität vettä ja lämpötilaksi on valittu 100 astetta, infrapunasensori ohjaa tason tehon täysille. Kun 100 astetta on saavutettu, sensori antaa merkkiäänen. Ääni tarkoittaa, että keitettävät ainekset voidaan lisätä. Tämän jälkeen lämpötilaa pidetään automaattisesti yllä.

Toimintoon sisältyy yhdeksän keitto-ohjelmaa tavallisimmille ruokalajeille. Valitse vain ohjelma, niin saat ihanteellisen lämpötilan kaikelle valmistamallesi ruoalle. Keittäminen on hellävaraisempaa ja ruoan ravintoaineet säilyvät paremmin. Esimerkiksi kiehauttaessa maito, sensorit huolehtivat, että lämpötila säilyy täsmälleen valitulla tasolla. Tämä tarkoittaa myös, että maito ei voi kiehua yli.

paistoSensori plus

Neljä ennalta määritettyä lämpötilaa ja yhdeksän esiohjelmoitua ohjelmaa kaikentyyppisille ruokalajeille. Ruoasta tulee herkullista, mehukasta ja terveellistä. paistoSensori takaa, että valittu lämpötilataso saavutetaan, ja että se pysyy tasaisena kattiloissa ja pannuissa (paistorasva tai ruoka ei pala pohjaan).

Hoito ja huolto

Induktiotason puhtaanapito on helpompaa kuin perinteisen keraamisen keittotason. Tämä siksi, että keraaminen pinta ei toimi lämmön johtimena, eikä siis kuumene muuta kuin keittoastian säteilylämmön vaikutuksesta. Siksi siihen ei ruoka pala lainkaan kiinni. Pyyhkiminen pöytäpyyhkeellä riittää.

MTV3

Kuvat: BSH Kodinkoneet Oy

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja