Mainos

Tulevaisuuden autonomista autoasi ei tule valmistamaan Apple tai Google

Teknologiayritysten täysin omat robottiautot ovat toistaiseksi jäissä, mutta robottiautojen kehittäminen autovalmistajien kanssa näyttäisi olevan kannattava tulevaisuuden suunta.

Vielä vuosi sitten vaikutti siltä, että Google, Apple tai Uber saattaisivat muuttua täysiverisiksi autovalmistajiksi. Vuoden aikana ehti kuitenkin tapahtua paljon ja nyt näyttääkin siltä, että teknologiayritykset eivät kykene rakentamaan autoa yksin.

Päättynyt vuosi paljasti, että teknologiayritykset ja autovalmistajat ovat toisistaan riippuvaisia autonomisten autojen kehittämisessä. Googlen Waymo ja kyytipalvelu Uber molemmat päätyivät kehittämään robottitakseja autovalmistajilta tilatuista ajoneuvoista ja Apple ilmoitti myös kehittävänsä toistaiseksi vain robottiautojen teknologiaa ja ohjelmistoa.

Teknologiayritysten onkin järkevämpää pysyttäytyä siinä, minkä ne osaavat paremmin ja edistää robottiautojen ja autonomisen ajamisen teknologian kehittymistä uusilla innovaatioilla. Autovalmistajien taas on parempi keskittyä autojen massatuotantoon, sillä niiden olisi otettava paljon enemmän vastuuta epäonnistuneista itseajojärjestelmistään.

Tesla on toistaiseksi ainoa autovalmistaja, joka pyrkii kehittämään autonomisen ajamisen teknologiaa omaan ajoneuvoonsa. Mutta Tesla haastaa autovalmistajien ja teknologiayritysten yhteishankkeet tosissaan vasta sitten, kun se pystyy valmistamaan tulevaa Model 3 -malliaan yhtä paljon kuin asiakkaat sitä lopulta tilaavat.

Lähde: The Verge

***

4:08

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.