Mainos

Tuleeko Vantaalle kuntajytky? "Äänestetään eri tavalla kuin Westendissä"

Perussuomalaiset on tällä hetkellä Vantaan kaupunginvaltuuston neljänneksi suurin puolue.

Paikkoja perussuomalaisilla valtuustossa on kahdeksan. Perussuomalaisten edellä ovat kokoomus (20 paikkaa), SDP (18 paikkaa) sekä vihreät (9 paikkaa).

– Puolueen sisäisten tutkimusten mukaan Turussa, Tampereella ja Vantaalla perussuomalaiset olisi nousemassa kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi, MTV3:n politiikan toimituksen päällikkö Timo Haapala sanoi syyskuussa.

Uskovatko vantaalaiset äänestäjät perussuomalaisten nousuun?

Ainakin Vantaan opistotalolla Tikkurilassa äänestämässä käyneiden mielipiteet jakautuivat mahdollisesta kuntajytkystä.

– Perussuomalaiset ovat onnistuneet jotenkin saamaan ihmisiä liikkeelle. En kuitenkaan usko, että perussuomalaiset saavat Vantaalla varsinaista kuntajytkyä aikaan, Kari Ruotsalainen arvioi.

Vaimo, Marja Ruotsalainen sanoo, että yleisesti ottaen Vantaan tilanne näyttää huonolta.

– Erityisesti ikäihmiset palvelut heikkenevät. Jostain pitäisi menoja karsia, mutta mistä, Marja Ruotsalainen ihmettelee.

"Perussuomalaisten retoriikka vetoaa"

Keski-ikäinen, työhaalareihin pukeutunut mies uskoo perussuomalaisten saavan kannatusta, koska nykyisiin kuntapäättäjiin on kyllästytty.

– Varmasti puolueelle annetaan protestiääniä, mutta populismi on nousussa. Kyllähän täällä asuvat ihmiset, osa ehkä vähävaraisiakin, äänestävät hyvin eri tavalla kuin Espoon Westendissä asuvat.

– Itse en usko heidän politiikkaansa. He ovat olleet suuriäänisiä, mutta teot eivät ole olleet niin suuria kuin mitä ovat itsestään ääntä pitäneet, Tuija Änkilä Fridh sanoo.

Timo Ikonen mietti vielä eilen illalla, ettei käy äänestämässä.

– Vantaalla asuu varmasti paljon ihmisiä, joihin perussuomalaisten retoriikka vetoaa. Erityisesti täällä Itä-Vantaalla asuu paljon perusduunareita. Tiedän kuitenkin monia, jotka äänestävät jotain muuta puoluetta.

Jaana Timonen uskoo perussuomalaisten suosion olevan ohimenevänä.

– En usko puolueen suosion kasvuun, ei yksinkertaisesti löydy tarpeeksi kannatusta täältä.

MTV3:n vaalilähetys alkaa klo 19.30. Lähetys on katsottavissa myös netissä.

Katsojilla on mahdollisuus osallistua vaalilähetykseen lähettämällä kommentteja Twitterin, Facebookin ja kännykän kautta. Tekstiviestit voi lähettää numeroon 17133 (viestin hinta 0,99 €, sisältää alv:n), Twitterissä osallistut hashtagilla #kuntavaalit sekä Facebookissa MTV3 Uutiset–sivulla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.