Mainos

MTV3:n vaaliasiantuntija: Illalla jännitetään ulkomaita myöten

MTV3:n vaaliasiantuntija, Åbo Akademin professori Kimmo Grönlund ennustaa, että illan kuntavaalien tulosta jännitetään tänään etenkin kuntaliitoskunnissa.

Erityisen jännittävät vaalit ovat Grönlundin mukaan siellä, jossa äänestetään tulevaan suurkuntaan uusi valtuusto.

– Isoon kaupunkiin liittyvissä pienissä kunnissa yritetään saada kaikki liikkeelle ja äänestää omat edustajat valtuustoon. Siellä tuloksia varmasti jännitetään enemmän kuin aikaisemmin, Grönlund sanoo.

Professori toteaa, että vaalit ovat toki tärkeät kaikkialla, sillä niissä valitaan päätöksentekijät seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

– Politiikassa on aina kyse vallasta.

Vaalit ovat herättäneet aiempaa enemmän kiinnostusta myös ulkomailla. Grönlund kertoo, että kansainvälinen media on ollut häneen yhteydessä poikkeuksellisen paljon. Yhteydenottoja on tullut muun muassa Ranskasta, Ruotsista ja Britanniasta.

– Ilmeisesti perussuomalaisten suurvoitto viime eduskuntavaaleissa on tehnyt sen, että eurooppalainen mielenkiinto kohdistuu aika paljon enemmän Suomeen kuin aikaisemmin.

Grönlund muistuttaa, että vaikka Suomessa on tullut tavaksi mitata sitä, mikä puolue saa koko maassa eniten paikkoja, hallitusvaltaa ei kuntavaaleissa jaeta. Oppositiota äänestämällä ei saa siis hallituspolitiikkaa muuttumaan.

– Jokaisessa kunnassa on ne omat asiansa. Vaalikeskusteluissa on puhuttu esimerkiksi paljon sote-uudistuksesta, mutta eihän näissä vaaleissa sen lain sisältöä ratkaista. Kuntalaisia kiinnostaa se, että he saavat hyvät palvelut ja että verotus pysyy kohtuullisena.

MTV3:n vaalilähetys alkaa klo 19.30. Lähetys on katsottavissa myös netissä.

Katsojilla on mahdollisuus osallistua vaalilähetykseen lähettämällä kommentteja Twitterin, Facebookin ja kännykän kautta. Tekstiviestit voi lähettää numeroon 17133 (viestin hinta 0,99 €, sisältää alv:n), Twitterissä osallistut hashtagilla #kuntavaalit sekä Facebookissa MTV3 Uutiset–sivulla.

(MTV3)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.