Tukholmassa räjähti jo kolmannen kerran noin vuorokauden aikana

Naton suurharjoitus jatkuu Suomen, Norjan ja Ruotsin pohjoisosissa 2:25
Katso myös: Naton suurharjoitus jatkuu Suomen, Norjan ja Ruotsin pohjoisosissa

Ruotsissa on jälleen tapahtunut räjähdyksiä tiistai-iltana ja keskiviikon vastaisena yönä, kertovat viranomaiset.

Göteborgissa räjähti kahdessa eri kerrostalon porttikäytävässä samalla kadulla Västra Frölundassa. Pelastusviranomaiset saivat hälytyksen räjähdyksistä yöllä puoli kahden tietämissä paikallista aikaa.

Yksi ihminen sai lieviä vammoja räjähdyksissä. Rakennukset kärsivät merkittäviä vahinkoja, mutta pelastuslaitoksen mukaan niissä ei ollut sortumisvaaraa.

Poliisi ei varhain keskiviikkona ollut ottanut ketään kiinni. Poliisin edustajan Göran Carlbomin mukaan heti tapahtuman jälkeen oli mahdotonta sanoa, liittyvätkö räjähdykset toisiinsa.

– Totta kai me tutkimme sitä, Carlbom vakuutti.

Tukholmassa räjähti taas

Tukholmassa räjähti puolestaan tiistai-iltana Farstan alueella kaupungin eteläosassa. Räjähdys vaurioitti pahasti kerrostaloa, ja sen asukkaat evakuoitiin sortumisvaaran vuoksi.

Kaikkiaan rakennuksesta evakuoitiin kymmenisen ihmistä. Kymmenkunta ihmistä vietiin niin ikään sairaalaan tarkastettavaksi, mutta vakavista vammoista ei kerrottu.

Yksi rappukäytävä ja useita ovia tuhoutui räjähdyksen vuoksi. Lisäksi useissa asunnoissa uskotaan olevan vaurioita.

Pelastuslaitoksen edustajan Oscar Davilan mukaan räjähdys tapahtui neljännessä kerroksessa. Rappukäytävässä on romahtamisvaara, ja myös julkisivu on osittain romahtanut.

Aikaisemmin tiistaina Tukholmassa räjähti Larsbergissa Lidingön alueella ja myöhään maanantaina Fagersjön kaupunginosassa kaupungin eteläosassa. Kukaan ei saanut näissäkään räjähdyksissä vakavia vammoja, mutta ne aiheuttivat verrattain suuria aineellisia vahinkoja.

Lue myös:

    Uusimmat