Tuhkapilvi teki Erkki Liikasen ja kuumeisen Jyrki Kataisen kotiinpaluusta seikkailun – reissun kruunasi yhteinen minihytti

Islannin tulivuori purkautui ja Erkki Liikasen sekä Jyrki Kataisen kotimatkasta tuli koettelemus 5:26
Erkki Liikanen kertoo haastattelussa värikkäästä kotiinpaluusta: "En niin pientä kolmen miehen hyttiä ole nähnyt koskaan".

Islannin valtava tulivuorenpurkaus vuonna 2010 lamautti lentoliikenteen ja aiheutti ongelmia lentomatkustajien kotimatkoihin.

Yksi koeteltavista oli entinen Suomen Pankin johtaja Erkki Liikanen, joka oli kokoustamassa silloisen valtiovarainministeri Jyrki Kataisen ja hänen erityisavustajansa Juho Romakkaniemen kanssa Madridissa.

Kun lentoliikenne seisahti, päätti kolmikko löytää tiensä Suomeen maata pitkin.

Mutkia matkan toi kuitenkin se, että Katainen oli tällöin Liikasen sanoin yli 39 asteen kuumeessa.

– He olivat lähdössä junalla ja autolla kohti Eurooppaa. Katsoin heitä ja mietin, että en halua heitä yksin päästää. Lähden mukaan, Liikanen kertoo todenneensa.

Matka takaisin pohjoiseen kesti useita päiviä, eikä kaikki aina mennyt niin hienosti kuin olisi toivonut. 

Liikanen muistaa, kuinka matkan loppupuoliskolla kolmikko ahtautui samaan laivan hyttiin.

– En niin pientä kolmen miehen hyttiä ole nähnyt koskaan, Liikanen muistelee naurahtaen.

Kuuntele Liikasen kertomus Missä olit, kun? -ohjelmassa yläpuolelta.

Missä olit, kun? on ohjelmasarja lähihistorian merkittävimmistä, dramaattisimmista ja kiinnostavimmista uutistapahtumista. Tämä artikkeli pohjautuu sarjan kolmannen tuotantokauden jaksoihin. Uudet jaksot MTV3-kanavalla sunnuntaina 7.1. kello 19.30 alkaen. Kaikki jaksot löydät MTV Katsomosta.

Lue myös:

    Uusimmat