Mainos

Tuhansilla euroilla amfetamiinia Espoossa myynyt kutsuikin kotiinsa ostajan sijaan peitepoliisin – katso, miten huumekauppiasta koijattiin

1:41
Katso videolta, miten peitepoliisi sai lopulta kutsun huumekauppiaan kotiin amfetamiiniostoksille!

Huumekauppa on liikkunut yhä selkeämmin verkkoon. Kauppias voi tilata postin välityksellä huumeita suoraan kotiinsa ja ilmoittaa salatussa Tor-verkossa aineita olevan tarjolla. Samalla kauppias kuitenkin riskeeraa kaiken, sillä myynti-ilmoituksia seuraavat huumeita käyttävien lisäksi huumepoliisitkin.

Eräs esimerkki tilanteesta saatiin vuonna 2017, kun poliisi otti myynti-ilmoituksen tehneeseen diileriin yhteyden salatulla viestisovelluksella, ja tiedusteli hintaa 100 grammalle amfetamiinia.

Pahaa-aavistamaton huumekauppias ryhtyi välittömästi kaupankäyntiin, ja lopputulos onkin kaikkien arvattavissa.

Möi poikkeuksellisen laimeaa amfetamiinia

Espoossa asunut mies oli hankkinut huumausaineita postin välityksellä, tilaten esimerkiksi Alankomaista amfetamiinia, ekstaasipillereitä ja sen vaikuttavana aineena tunnettua MDMA:ta ja alfa-PVP:tä. Osa lähetyksistä kärähti tullissa.

Kysymys oli joko epätietoisesta tai epärehellisestä kauppamiehestä, sillä poliisin kanssa viestiessään hän kertoi tuotteensa puhtaudeksi parikymmentä prosenttia. Tutkimuksissa kuitenkin paljastui, että kaupattu amfetamiini oli vain yhden prosentin vahvuista, eli poikkeuksellisen mietoa.

Miehen reisille mennyt huumekauppayritys poliisinkaan kanssa ei lopettanut miehen toimia, sillä vain pari kuukautta kärähtämisen jälkeen tulli pysäytti jälleen miehelle osoitetun kuoren amfetamiinia.

Sai ehdollista vankeutta

Miehen todettiin syyllistyneen 11 perusmuotoiseen huumausainerikokseen ja yhteen törkeään huumausainerikokseen.

Käräjäoikeus arvioi vuonna 1993 syntyneen miehen kärsivän terveydellisistä ongelmista kasvun ja kehityksen saralla ja tarvitsevan apua arjen hallintaan. Hänellä ei ollut aiempia rikostuomioita. 

Koska mies ei ollut hankkinut selvitystä yhteiskuntapalveluun soveltumisesta, oikeus päätti tuomita hänet 2 vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Sakkojen lisäksi hänet määrättiin 50 päiväsakon rangaistukseen.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja