Tuhansien Yhdysvalloista turvaa hakeneiden tiedot olivat tuntien ajan julki viraston verkkosivulla – voivat joutua kostotoimien uhriksi

Noin 6  000:n Yhdysvalloista turvaa hakeneen ihmisen tietoja oli julki maan maahanmuutto- ja tulliviranomaisen (ICE) verkkosivulla tällä viikolla. ICE julkaisi asiasta lausunnon keskiviikkona.

Verkkosivulla julki olleista tiedoista kävi ilmi turvapaikkaa hakeneiden ihmisten nimiä, hakemusten käsittelyvaiheita sekä sijainteja. ICE kertoo tietojen olleen maanantaina näkyville noin viiden tunnin ajan.

Näkyvillä oli tiettävästi tietoja ihmisistä, jotka ovat paenneet esimerkiksi Kiinan, Venäjän ja Iranin hallintoja, sekä ihmisistä, jotka yrittävät paeta väkivaltaisia rikosjengejä. Asiantuntijoiden mukaan tietovuoto voi altistaa ihmiset tai heidän läheisensä kostotoimille.

ICE painottaa tiedotteessaan, että tietojen julkaisu ei ollut tarkoituksellista ja se rikkoo viraston käytäntöjä. ICE myös kertoo tutkivansa tapahtunutta ja ryhtyy tarvittaviin korjaustoimiin.

Los Angeles Timesin mukaan kaikki, joilden tiedot tulivat julki, ovat ICE:n huostassa.

Elokuussa Yhdysvalloissa puhutti tapaus, jossa bussilasteittain siirtolaisia oli lähetetty Texasista New Yorkiin: Yhdysvaltain-kirjeenvaihtajamme kertoi, mistä oli kyse:

5:46

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja