Mainos

Tuhannet osoittivat mieltään Pohjois-Irlannissa väkivaltaa vastaan

Tuhannet katolilaiset ja protestantit tungeksivat tänään Belfastin kaduille osoittamaan mieltään puolisotilaallisten ryhmien väkivaltaa vastaan.

Mielenosoitusta tukivat lähes kaikki poliittiset puolueet ja ammattiliitot sekä alueen valtahenkilöt uskontokuntaan katsomatta.

-Ihmiset ovat kokoontuneet ilmaisemaan suuttumuksensa puolisotilaallisien ryhmien väkivaltaa kohtaan. Tämä on ainut tapa, jolla tavalliset kadunmiehet voivat ilmaista vastustuksensa, sanoi kulttuuriministeri Michael McGimpsey.

-Näiden mielenosoitusten avulla yhteisö voi näyttää, että se seisoo yhtenäisenä ahdasmielisyyttä ja nurkkakuntaisuutta vastaan, Pohjois-Irlannin ensimmäisen ministerin avustaja Mark Durkan sanoi.

-Tänään meidän on sanottava niille, jotka ovat osallisena väkivaltaan: Lopettakaa, sanoi puolestaan Belfastin pormestari Alex Maskey.

Ainoastaan kovan linjan protestanttien Demokraattinen unionistipuolue kieltäytyi osallistumasta mielenosoitukseen. Puolue syytti katolilaisia provokaatioista.

Tasavaltalaisten ja lojalistien puolisotilaallisten ryhmien väkivalta on kiihtynyt Pohjois-Irlannissa tämän vuoden aikana, ja se on alkanut jo uhata alueen rauhanprosessia. Tämän vuoden puolella yhteensä viisi ihmistä on saanut surmansa katolilaisten ja protestanttien yhteenotoissa.

Eilen rakennustyöntekijä sai surmansa pommin räjähdettyä Londonderryssä sijaitsevassa entisessä armeijan tukikohdassa. Viime viikolla protestantit ampuivat Belfastissa katolisen nuorukaisen. Poliisin mukaan viisi ihmistä on pidätetty Londonderryn pommi-iskun johdosta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.