TTS: Induktiokeittämisellä säästät aikaa ja energiaa

Työtehoseuran (TTS) tekemän tutkimuksen mukaan induktiokeittäminen on nopeampaa kuin tavallinen kokkaaminen. Induktiokeittäminen on myös huomattavan energiatehokasta.

TTS:n laitevertailussa perehdyttiin keittiötasojen energiatehokkuuteen, suorituskykyyn, käyttöominaisuuksiin sekä ruuanvalmistuksen turvallisuuteen. Ruuanvalmistuskokeissa ilmeni, että induktiokeittotaso kulutti noin 18 prosenttia vähemmän sähköä kuin keraaminen taso. Valurautalevyihin verrattuna sähköä säästyi peräti 46 prosenttia.

Induktiotaso synnyttää lämmön suoraan keittoastian pohjaan, jolloin sähköenergiaa ei tuhlaannu keittoalueen lämmittämiseen. Se ei varastoi lämpöä valurautalevyjen lailla, eivätkä keittoalueet hehku kuumuutta ympäristöönsä käytön jälkeen. Induktiokeittotaso menee myös pois päältä, kun astia nostetaan siitä pois.

Tutkimuksessa havaittiin, että induktiokeittämisellä ateria valmistui noin kuusi minuuttia nopeammin kuin perinteisellä kuumennusvastustekniikalla. Induktiolieden käyttäminen on helppoa, turvallista ja nopeaa. Tarkka tehonsäätömahdollisuus auttaa pienentämään sähkönkulutusta. Induktiokeittotasoa hankittaessa kattiloihin on kuitenkin kiinnitettävä huomiota, sillä tasolle sopivat vain magneettipohjaiset kattilat.

Teksti: Jokakoti
Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja