Mainos

TT puhuu lisäydinvoiman puolesta

Ydinvoimaäänestys lähenee eduskunnassa. Samaan aikaan etujärjestöt lobbaavat TT etunenässä ydinvoiman puolesta. TT:n johtaja Jussi korostaa, että sähkön saatavuus kohtuullisen hintaan on perusehto koko yhteiskunnan hyvinvoinnille. Kysymys ei ole vain teollisuuden edellytyksistä vaan myös kotitalouksien ja palvelusektorin tulevaisuudesta.

Mustonen korostaa TT:n tiedotteessa, että vaikka teollisuus käyttää sähköstä nyt yli puolet, niin sähköntarpeen kasvusta se ei suinkaan vastaa yksinään. -Esimerkiksi viime vuonna sähkön kulutus kasvoin 9 prosentilla, vaikka teollisuuden sähkönkäyttö samaan aikaan hiukan laski taantuman vuoksi, Mustonen toteaa.

Mustonen painottaa, että sähkön hinnalla on suuri vaikutus kotitalouksien energialaskuun. -Nelihenkisen perheen energialasku on vuodessa noin 6 000 euroa (37 000 markkaa). Yksistään asumiseen kuluva energialasku on 1300 euroa (noin 8000 mk), Mustonen toteaa.

Kansallisessa ilmastostrategiassa sähkön tarpeen on arveltu kohoavan vuoteen 2010 mennessä 1,5 prosenttia vuodessa. Vuosina 1970-2000 sähköntarpeen kasvu on ollut keskimäärin 4,3 prosenttia. Tuoreimpien ETLAn arvioiden mukaan sähkön kulutus kasvaisikin jatkossa vuosittain noin 1,8 prosenttia, TT toteaa tiedotteessaan.

TT:n Mustonen sanoo, että jos ydinvoiman lisärakentaminen suljetaan pois, on seurauksena suuria talouden kehitystä vaarantavia epävarmuustekijöitä. -Vaihtoehtoisten energialähteiden hintakehitys olisi epävarmaa, samoin kuin tuontisähkön saatavuus ja hinta. Ydinvoiman lisärakentamisesta luopuminen asettaisi meidät alttiiksi samanlaisille talouden perustaa vaarantaville uhkakuville kuin aiemmin toteutuneet öljykriisit, Mustonen toteaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.