Asiantuntijat kyseenalaistavat Ruotsin ilmatilaa loukanneiden venäläiskoneiden ydinasevarustuksen

Katso TV4:n uutisraportti – Ruotsin ilmatilaa loukanneissa venäläiskoneissa oli ydinaseita 3:11
Katso TV4:n uutisraportti – Ruotsin ilmatilaa loukanneissa venäläiskoneissa oli kanavan mukaan ydinaseita. Nyt väite on kyseenalaistettu.

Asiantuntijat kyseenalaistavat eilen uutisoitua tietoa, jonka mukaan Ruotsin ilmatilaa loukanneissa venäläiskoneissa olisi ollut ydinaseita.

Venäjän sotilaskoneet lensivät Gotlannin läheisyydessä maaliskuun alussa. Ruotsin TV4 kanava kertoi, että neljästä koneesta kahdessa olisi ollut ydinaseita. Sotilaskoneet olivat nousseet Kaliningradin lentotukikohdasta Venäjältä. 

Ruotsalaisen sotilasasiantuntija Johan Wiktorin mukaan koneiden lentäminen ja liike on ollut sitä vastaan, että ne olisivat kantaneet ydinaselastia.

SVT:n haastatteleman Ruotsin kokonaismaanpuolustuksen tutkimuslaitoksen FOI:n tutkijan Andreas Hörnedalin mukaan kuvien perusteella koneet näyttämät aseistamattomilta. Hörnedalin mukaan myös uutisen lähde on jäänyt hyvin epäselväksi.

Myös Federation of American Scientists (FAS) -järjestön ydinasekysymyksiä tarkastelevan projektin johtaja Hans Kristensen on kertonut Twitter-tilillään, että hän epäilee ylipäätään venäläisten lennättävän Su-24-koneitaan varustettuna ydinaseilla.

Ruotsin ilmavoimien komentaja Carl-Johan Edström ei kommentoinut koneiden aseistusta, mutta antoi rivien välistä ymmärtää, ettei koneissa ollut mitään poikkeuksellista.

– Jos olisimme havainneet uhan Ruotsiin kasvanneet tähän tai toisiin tapahtumiin liittyen, olisimme siitä tiedottaneet, maan ilmavoimien komentaja kertoo TT:lle.

Katso TV4:n uutisraportti – Ruotsin ilmatilaa loukanneissa venäläiskoneissa oli ydinaseita 3:11
TV4:n uutisraportti kertoi, että Ruotsin ilmatilaa loukanneissa venäläiskoneissa olisi ollut ydinaseita. Nyt väite on kyseenalaistettu. Katso video koneista.

Lue myös:

    Uusimmat