Katso TV4:n uutisraportti ensimmäisenä Suomessa – Ruotsin ilmatilaa loukanneet venäläiskoneet oli varustettu ydinasein

Katso TV4:n uutisraportti – Ruotsin ilmatilaa loukanneissa venäläiskoneissa oli ydinaseita 3:11
Katso TV4:n uutisraportti – Ruotsin ilmatilaa loukanneissa venäläiskoneissa oli ydinaseita

Venäjän sotilaskoneet lensivät Gotlannin läheisyydessä maaliskuun alussa. TV4:n haastattelussa ovat Ruotsin ilmavoimien päällikkö ja sotilasstrateginen asiantuntija.

Ruotsin ilmatilaa loukanneet venäläiskoneet oli varustettu ydinasein, kertoo Ruotsin TV4. Neljä sotilaskonetta loukkasi ilmatilaa Gotlannin lähellä maaliskuun alussa. Kanavan tietojen mukaan kaksi näistä koneista oli varustettu ydinasein. 

TV4:n tietojen mukaan kyseessä oli Venäjältä tahallinen teko, jonka tarkoituksena oli pelotella Ruotsia. Sotilaskoneet olivat nousseet Kaliningradin lentotukikohdasta Venäjältä. 

Ukrainan konfliktin vuoksi Ruotsin ilmavoimat on lisännyt varautumistaan. TV4:n mukaan ilmavoimissa havaittiin jo hyvissä ajoin, että venäläiset lentäjät olivat matkalla Gotlantiin.

Ruotsin puolustusvoimat ei halua kommentoida, oliko kaksi hyökkäyskonetta varustettu ydinasein. TV4:n haastateltavina uutisraportissa ovat Ruotsin ilmavoimien päällikkö Carl-Johan Edström ja sotilasstrateginen asiantuntija Stefan Ring.

Myöhemmin haastatellut asiantuntijat kuitenkin kyseenalaistivat TV4:n julkituomat arviot ydinaseista. Ruotsalaisen sotilasasiantuntija Johan Wiktorin mukaan koneiden lentäminen ja liike on ollut sitä vastaan, että ne olisivat kantaneet ydinaselastia.

Lisätty 4.4. kello 9.10 linkki asiantuntijoiden myöhemmistä arvioista koskien väitettyjä ydinaseita

Lue myös:

    Uusimmat