Tshetseenipomon vihjaillaan olevan koomassa – tämä video Putinin ja Kadyrovin tapaamisesta herätti spekulaatiot: "Tärisee kuin lehti tuulessa"

Ramzan Kadyrovin ja Vladimir Putinin tapaaminen keväällä 2023 0:53
Miksi Kadyrov on hermostunut? Mitä hänen sormessaan on?

Putin ja Kadyrovin tapaaminen maaliskuulta herätti spekulaatiot tšetšeenijohtajan terveydentilasta.

Ukrainan sotilastiedustelu on kertonut, että Vladimir Putinin lähiliittolainen, tšetšeenijohtaja Ramzan Kadyrov on vakavasti sairas ja tällä hetkellä kriittisessä tilassa.

Ukrainan sotilastiedustelun tiedottaja Andri Jusovin mukaan Kadyrovin tilanne olisi viimeisten päivien aikana pahentunut entisestään ja hänen olevan mahdollisesti jopa koomassa.

Huhujen mukaan Kadyrov olisi kärsinyt munuaisongelmista tai jopa myrkytyksen oireista.

Tapaaminen Kremlissä herätti spekulaatioita

Sosiaalisessa mediassa puhuttaa Putinin ja Kadyrovin tapaaminen viime maaliskuulta, jossa tšetšeenijohtaja kävi Venäjän presidentin puheilla liittyen Ukrainan sodan tilanteeseen ja viime aikaisiin saavutuksiin.

Kadyrov vaikuttaa videolla silmin nähden hermostuneelta, kun hän avaa laukkunsa ja lukee muistiinpanoja Putinille.

– Kadyrovin puhe on täynnä tšetšeenialaista täytesanaa "don".

– Hänellä on vaikeuksia Venäjän ääntämisessä.

– Jos kuuntelette häntä muutama vuosi sitten, hänen venäjän kielensä oli äärettömästi parempi, kommentoi BBC:n toimittaja Francis Scarr.

Osa on myös kiinnittänyt tapaamisessa huomiota Kadyrovin "tärisevään" olemukseen. 

– Kadyrov tärisee kuin lehti tuulessa ja Putin yrittää pitää kiinni pöydästään, pohtii aktiivinen sotabloggari Tendar X:ssä.

Yläpuolelta löytyvältä videolta on myös nähtävissä, kuinka Kadyrovin sormessa on jonkinlainen soljella kiinnitetty mittari tai sormus.

Kadyrovin kerrotaan nauraneen huhuille hänen terveydentilansa heikkenemisestä. Hän kertoi, ettei videolla esiintyvällä sormuksella ole lääketieteellistä tarkoitusta.

Lähde: Reuters, Newsweek

 

 

Lue myös:

    Uusimmat