”Tsaari” uskoo yllättäjään

Valeri Popovits, jos kuka, tietää kuinka maaliverkkoja heilutellaan Veikkausliigassa. ”Tsaari” iski uransa aikana peräti 166 liigamaalia. Noilla lukemilla suomalaistunut venäläinen on kaikkien aikojen maalipörssissä viidennellä sijalla.

- Tämän kauden maalikuningasta on aika vaikea veikata. Liigacupin tuloksia ja onnistujia olen kyllä seurannut, mutta paikan päällä en ole vielä liigajoukkueita tämän vuoden aikana nähnyt, Popovits sanoo MTV3.fille.

Viime kaudella Veikkausliigan maalikuninkuuden vei nimiinsä Interin Irakli Sirbiladze 17 osumallaan. Popovits ei usko, että georgialainen pystyisi titteliään uusimaan.

- Jos Interin peli kulkee, niin Sirbiladze pystyy tekemään maaleja. Mutta jostain syystä Interin peli on ollut aivan sekaisin. Syytä siihen en tiedä. Yksin Sirbiladze ei pysty otteluita ratkaisemaan vaan hän tarvitsee siihen muiden apuja, Popovits huomauttaa.

Popovits uskookin, että tällä kaudella tittelin nappaa yllätysnimi, vaikka esimerkiksi HJK:lta löytyy useampikin mahdollinen nimi liigan ykköspyssyksi.

- (Mikael) Forssell se voisi olla, mutta hänen pitäisi pystyä välttämään loukkaantumiset. (Joel) Pohjanpalolla on potentiaalia, mutta saako hän tarpeeksi peliaikaa? TPS:n Roope Riski ja JJK:n Babatunde Wusu ovat mielenkiintoisia pelaajia, mutta sanon silti, että maalikuninkuuden vie joku todellinen yllätysnimi, Popovits pohtii.

Popovits toimii nykyään FC Haka junioreiden valmennuspäällikkönä. Valkeakoskella pelataan tulevalla kaudella Ykköstä, joten myös kesän aikana Veikkausliigan seuraaminen jää Tsaarilta tavanomaista vähemmälle.

- Kyllähän HJK on selvä suosikki voittamaan. Vaikea on uskoa, että pitkässä sarjassa kukaan pystyisi heidän materiaaliaan kunnolla haastamaan, Popovits pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja