TS: Myös Helsingissä nuorten yllättäviä huumekuolemia – yhteensä menehtyneitä saattaa olla jo kymmenkunta

Viisi turkulaisnuorta kuollut myrkytykseen kolmen viikon sisällä – poliisi epäilee syyksi katukauppaa varten tehtyä lääkesekoitusta 2:04
Viisi turkulaisnuorta kuollut myrkytykseen kolmen viikon sisällä – poliisi epäilee syyksi katukauppaa varten tehtyä lääkesekoitusta.

Poikkeuksellisen vaaralliseen lääke- tai huumausaineeseen kuolleita nuoria saattaa olla Suomessa jo kymmenkunta, uutisoi Turun Sanomat.

Turun Sanomat kertoo, että Helsingin sosiaalityöhön on tullut tietoa parin kuukauden sisällä puolestakymmenestä nuorten yllättävästä huumekuolemasta. Kaikkiin niihin liittyy rauhoittavia lääkkeitä.

–  Näissä on epätavanomainen piikki, rauhoittaviin lääkkeisiin ei helposti kuole. Käyttäjät ovat puhuneet Ksalol-nimisestä alpratsolaami-valmisteesta, johon olisi lisätty mahdollisesti fentanyyliä, Helsingin kaupungin sosiaalityöntekijä Pauliina Nylund sanoo lehdelle.

Lounais-Suomen poliisi kertoi torstaina, että Turussa on huhtikuussa kuollut yllättäen viisi parikymppistä miestä yliannostukseen. Poliisin mukaan kyse on todennäköisesti huumeiden, alkoholin ja lääkkeiden yliannostuksesta.

–  Useiden nuorten henkilöiden kuolemat näin lyhyellä aikavälillä antavat aihetta epäillä, että Turun seudulla leviää nyt nuorten keskuudessa poikkeuksellisen vaarallista lääke- tai huumausainetta, sanoi tiedotteessa rikosylikomisario Jari Riiali.

A-klinikkasäätiö varoitti hiljattain katukaupassa liikkuvista mahdollisesti hengenvaarallisista tableteista. Rauhoittavia alpratsolaami-valmisteita on epäilyn mukaan terästetty fentanyylilla.

Nylund toteaa TS:lle, ettei Helsingin ja Turun tapauksissa ole vielä varmuutta kuoleman aiheuttaneesta aineesta.

–  Uusien kuolemien estämiseksi näen tärkeänä, että mahdollisesta vaarasta varoitetaan nyt heti eikä sitten joskus kuukausien päästä, kun kuolinsyyraportit ovat valmistuneet, hän jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat