TS: Kebab-yrittäjät raivostuivat Eviralle – korvauskanne asiakaskadon vuoksi

Turun Sanomien mukaan suomalaiset kebab-yrittäjät valmistelevat joukkokannetta elintarviketurvallisuusvirasto Eviraa vastaan tammikuisen kebab-kohun takia.

Turun Sanomien mukaan lihaliike Agalin vuoksi syntynyt kebab-ravintoloiden hygieniakohu vei asiakkaita monilta ruokapaikoilta. Evira julkaisi tammikuun alussa listan kebab-ravintoloista, joihin elintarvikerikkomuksista syytetty lihaliike Agal oli toimittanut epähygieeniseksi epäiltyjä tuotteitaan.

Turkulainen kebab-yrittäjä Hasan Jahantab joutui sulkemaan oman ravintolansa vain kaksi päivää kohun jälkeen, sillä yrityksen myynnit putosivat lähes nollatasolle ”mustalle listalle” joutumisen vuoksi. Jahantab kertoo olevansa erittäin vihainen Eviralle, sillä ravintolaan ei oltu hänen mukaansa koskaan ostettu Agalin lihaa. Yritys joutui mustalle listalle, koska Jahantabin toinen ravintola Turussa oli kerran ostanut Agalin lihaa noin vuosi sitten.

Jahantab ei suinkaan ole ainoa raivostunut kebab-yrittäjä ja nyt ravintoloitsijat suunnittelevatkin joukkokannetta Eviraa vastaan. Eviran elintarvikehygieniayksikön johtaja Auli Vaarala kertoo Turun Sanomille Eviran toimineen täysin säännöksien mukaisesti.

– Me teimme ne valvontatoimenpiteet, mitkä siinä tilanteessa olivat tarpeen ja toimimme niiden tietojen mukaan, jotka olivat saatavissa. Emme syyttäneet näitä yrityksiä missään vaiheessa mistään, Vaarala toteaa Turun Sanomille

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat