Trumpin yritys ratkaista hallinnon lamauttanut budjettikiista epäonnistui täydellisesti – "On epätodennäköistä, että mikään Trumpin ehdoista menee läpi"

Presidentti Donald Trumpin yritys löytää ratkaisu Yhdysvaltojen liittovaltion hallinnon osittain lamaannuttaneeseen budjettikiistan epäonnistui täydellisesti. Demokraatit torjuivat Trumpin ehdotukset jo ennen kuin presidentti ehti virallisesti esittää niitä.

Edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi totesi, että Donald Trump oli koonnut yhteen useita aloitteita, jotka kaikki on jo aiemmin tyrmätty.

– On epätodennäköistä, että mikään näistä ehdoista menisi läpi edustajainhuoneessa ja yhdessä niillä ei ole menestymisen mahdollisuuksia, Pelosi sanoi tiedotteessaan.

Trump tviittasi närkästyneenä, että Pelosi on käyttäytynyt niin epärationaalisesti ja siirtynyt niin kauas vasemmalle, että hänestä on tullut "radikaali demokraatti".

– Hän pelkää puolueensa vasemmistolaisia niin kovasti, että hän on menettänyt sen hallinnan, Trump tuomitsi.

Trump näyttää tarjouksellaan yrittäneen vedota demokraattien riviedustajiin ohi sen johtajien, mutta yritys ei tuottanut tulosta.

Presidentti olisi antanut kolmen vuoden jatkoajan Daca-ohjelmalle, joka suojelee laittomasti maahan tulleita siirtolaislapsia. Lisäksi hän esitti 300 000 karkotusta odottavalle siirtolaiselle kolmen vuoden jatkoaikaa oleskella maassa.

Trump vaatii edelleen 5,7 miljardin dollarin rahoitusta Meksikon rajamuurille, joka on ollut hänen keskeinen vaalilupauksensa. Demokraatit ovat toistuvasti kieltäytyneet rahoittamasta muuria.

Trumpin ehdotus sisältää myös lisärahaa "kiireelliseen humanitaariseen apuun" sekä huumeita jäljittävään teknologiaan ja rajaturvallisuuteen.

Kiistan takia liittovaltion hallinto on ollut osittain suljettuna jo yli kuukauden päivät. Sen seurauksena 800 000 liittovaltion työntekijää on jäänyt kitkuttelemaan ilman palkkaa. Osa on lomautettuna ja osa joutuu tekemään töitään ilman tietoa siitä, milloin rästipalkkoja maksetaan.


Lue myös:

    Uusimmat