Trumpin uhkaamat rangaistustullit meksikolaistuotteille tulossa pian – Yhdysvaltain mukaan siirtolaisuutta ei ole kitketty riittävän tehokkaasti

Yhdysvaltain rangaistustullit meksikolaisille tuotteille saattaavat astua voimaan jo maanantaina.

Yhdysvaltain mukaan neuvotteluissa siirtolaisuuden kitkemisestä Yhdysvaltain etelärajalla on edistytty, mutta ei riittävästi. Valkoisen talon edustajan Sarah Sandersin mukaan rangaistustullit ovat näillä näkymin tulossa voimaan maanantaina.

Ihmissalakuljettajien pankkitilit uhattu jäädyttää

Yhdysvaltojen ja Meksikon edustajat ovat kahden päivän ajan yrittäneet päästä sopuun keinoista, joilla Meksiko suitsisi siirtolaisvirtaa Yhdysvaltain etelärajalle. Yhdysvallat haluaa Meksikon sulkevan Guatemalan rajansa ja rekisteröivän mahdolliset turvapaikanhakijat jo Meksikossa.

Laittomat rajanylitykset Yhdysvaltoihin olivat toukokuussa korkeimmalla tasollaan 13 vuoteen. 

Meksiko on jo luvannut panna tuhansia kansalliskaartin sotilaita etelärajalleen ja jäädyttää epäiltyjen ihmissalakuljettajien pankkitilit.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on uhannut panna viiden prosentin tullit meksikolaisille tuotteille, jos maa ei saa siirtolaisvirtoja kuriin. Tullit nousevat asteittain lokakuuhun saakka, jos edistystä ei tapahdu.

Päivitetty 19:06: Guatemalan rajan tilanne ja Meksikon toimet.

Lue myös:


Lue myös:

    Uusimmat