Trumpin "megafonivaikutus" on nyt mennyttä – näin media-asiantuntijat ruotivat ramman presidentin Twitter-jäädytystä

9:22
MTV Uutisaamussa tänään: Kenen valtaapitävän suun somejätti saa tukkia?

Sosiaalisen median jättiyhtiö Twitter kertoi perjantaina, että se on pysyvästi jäädyttänyt Yhdysvaltain väistyvän presidentin Donald Trumpin käyttäjätilin. Ratkaisun vaikutuksia käsiteltiin MTV:n Uutisaamussa.

Yhtiö perusteli päätöstään sillä, että Trump voi tilillään yllyttää kannattajiaan uusiin väkivaltaisuuksiin.

Capitol Hillillä Yhdysvaltain kongressitalolla nähtiin viime viikolla mahdollinen vallankaappausyritys, johon kytkeytyvissä väkivaltaisuuksissa useat ihmiset saivat surmansa. Maailman suurin demokratia ajautui sekasortoon.

Uutisaamun haastattelussa Helsingin Sanomien talouden ja politiikan toimituksen esimies Jussi Pullinen ja markkinointiviestintäyhtiö Dentsun toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä analysoivat Twitterin jäädyttämispäätöstä.

Pullinen vertaa sosiaalisen median jättejä kauppakeskuksiin: niissä on tarjolla yhteistä tilaa, myyjiä ja vaikkapa soittajia – mutta mitä tahansa siellä ei voi tehdä. 

– Jos kauppakeskus voi heittää häiriköijän ulos, niin kai someyhtiökin silloin voi, hän tuumaa.

Aalto-Setälä puolestaan arvioi, että tilin jäädytys tulee todennäköisesti vaikuttamaan Trumpin vaikutusvaltaan, mutta se tuskin keskeyttää Trumpin vallanvaihtoa vastustavien 70 miljoonan kannattajan liikehdintää. 

Katso koko keskustelu yllä olevalta videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja