Trumpin matkustuskielto muutti suuret lentoasemat koronaloukuiksi – valtavat ihmismassat täyttävät lentoasemien käytävät eikä mikään estä virusta leviämästä

Petri ei tuntenut oireita, mutta älysormuksen lukema hämmästytti – nyt hän varoittaa salakavalasta koronaviruksesta 9:06
Petri ei tuntenut oireita, mutta älysormuksen lukema hämmästytti – nyt hän varoittaa salakavalasta koronaviruksesta

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin asettamat matkustusrajoitukset ovat aiheuttaneet kaaoksen maan suurimmille lentoasemille.

Tilanteesta muun muassa kertovan Business Insiderin mukaan maahantulotarkastukset ovat sakanneet pahasti, mikä on johtanut valtavien ihmismassojen kerääntymiseen lentoasemien tiloihin.

Trumpin asettama kielto ei luonnollisesti koske yhdysvaltalaisia tai maassa oleskeluluvan nojalla asuvia. Takaisin Yhdysvaltoihin palaavien lennot on kuitenkin ohjattu keskitetysti 13 suurelle lentoasemalle eri puolille maata.

Maahan palaavat joutuvat viranomaisten tehostettuun tarkastukseen, minkä yhteydessä heidät ohjataan kahden viikon kotikaranteeniin.

Tuntien jonot vaarallisia

Eräs ruuhkista kärsivä lentoasema on Illinoisin osavaltiossa sijaitseva Chicagon O’Haren lentoasema. Osavaltion kuvernööri JB Pritzker arvostelee kovin sanoin rajatarkastuksista vastaavaa liittovaltiota. Kuvia lentoasemilta leviää sosiaalisessa mediassa. Samassa yhteydessä useat ovat muistuttaneet, että tuntien jonotus luo erinomaiset olosuhteet koronaviruksen leviämiselle entistä kiivaammin.

Yhdysvaltojen keskeisenä ongelmana on tähän mennessä ollut testaamisen kangertelu sekä se, ettei kukaan todellisuudessa tiedä maassa olevien tartuntojen todellista määrää kattavan julkisen terveydenhuollon puuttuessa.  Lisäksi köyhällä vakuuttamattomalla väestöllä ei ole ollut varaa tai mahdollisuuksia hakeutua testiin.

Kongressin on määrä pian hyväksyä uusia asetuksia, joilla helpotetaan ihmisten jäämistä kotiin sairastamaan, sillä Yhdysvalloissa monilla työpaikoilla ei makseta sairausajan palkkaa.

Lue myös:

    Uusimmat