Trumpin kannattajat puuhaavaat suosikilleen omia virkaanastujaisia – Facebook-tapahtumaan osallistumassa kymmeniä tuhansia

Valokuvaaja avautuu – Muokkasi Trumpin virkaanastujaiskuviin lisää ihmisiä! 0:56
Video vuodelta 2018: Preisdentti Trumpin tammikuun 2017 virkaanastujaisista kohistiin pitkään. Valokuvaaja myönsi puolitoista vuotta myöhemmin muokanneesta ilmakuvaa, jotta ihmismäärä näyttäisi suuremmalta.

Kymmenet tuhannet presidentti Donald Trumpin kannattajat suunnittelevat virtuaalisia ”toisia virkaanastujaisia” Trumpille. Ne pidettäisiin 20. tammikuuta eli samana päivänä kuin tulevan presidentin Joe Bidenin virkaanastujaiset.

Yli 60 000 ihmistä on ilmoittanut Facebookissa osallistuvansa tapahtumaan. Lisäksi yli 264 000 on ilmoittanut olevansa kiinnostunut tapahtumasta.

Tapahtuma on nimetty ”Donald J. Trumpin toiseksi presidentin virkaanastujaisseremoniaksi” (”Donald J. Trump 2nd Presidential Inauguration Ceremony”).

– Olemme ruohonjuuritason joukko yksittäisiä ihmisiä. Vahvuutemme on 325 000 ja näytämme tukemme presidentti Trumpille. Meillä ei ole yhteyttä mihinkään viralliseen organisaatioon, sivun kuvauksessa kerrotaan.

Facebook on lisännyt tapahtumaan huomautuksen, jossa kerrotaan, että Joe Biden on äänestetty presidentiksi ja hänet vihitään virkaan tammikuun 20. päivänä.

Trumpin kannattajien tapahtuman on määrä alkaa kello 12 paikallista aikaa. Samoihin aikoihin Bidenin odotetaan vannovan valansa.

”Toiset virkaanastujaiset” juontaa Ilir Chami ja Evi Kokalari, jotka ovat toistuvasti esillä oikealle kallellaan olevilla uutiskanaville.

Trump ei ole vieläkään myöntänyt tappiotaan Bidenille, vaikka valitsijat ovat sen äänillään vahvistaneet.

Katso artikkelin videolta kuohuntaa Trumpin neljän vuoden takaisten virkaanastujaisten ympäriltä. Valokuvaaja myönsi puolitoista vuotta myöhemmin muokanneesta ilmakuvaa, jotta ihmismäärä näyttäisi suuremmalta

Lue myös:

    Uusimmat