Trumpin ja Putinin infosta poistettu mies: "Minut raahattiin putkaan raudoitettuna käsistä ja jaloista"

Toimittaja kannettiin ulos tiedotustilaisuudesta 0:56

Venäjän ja Yhdysvaltain presidenttien huipputapaamisen lehdistötilaisuudesta poistettiin juuri ennen sen alkua mies, joka on kärkkäänä toimittajana ja aktivistina tunnettu Sam Husseini.

Yhdysvaltalainen Husseini on mukana eri kansalaisjärjestöissä ja ottaa aktiivisesti kantaa politiikkaan muun muassa blogissaan. Hän on kommentoinut poistamistaan Twitterissä.

"Ydinaseidenkieltosopimus"-lappua esitellyt Husseini kannettiin turvamiesten saattelemana ulos salista, jossa lehdistötilaisuus oli pian alkamassa.

– Poliisi ja salainen palvelu poistivat hänet yhdessä käyttäen muun muassa kuristusotetta. Hän vastusteli viimeiseen asti ulosvientiä, Husseinin lähellä MTV:n erikoistoimittaja Mirja Kivimäkikertoi kokemuksistaan lehdistötilaisuudessa.

Husseini oli raportoimassa huipputapaamisesta The Nation -lehdelle, joka tunnetaan näkökulmiltaan vasemmistolaisena. Hän työskentelee myös Institute for Public Accuracy -kansalaisjärjestössä viestintäjohtajana.

"Poliisit eivät soittaneet perheelleni"

Husseini tviittasi eilen juuri ennen puolta yötä päässeensä pois putkasta. Hänet poistettiin lehdistötilaisuudesta hieman kello kuuden jälkeen illalla, juuri ennen kuin Donald Trump ja Vladimir Putin olivat aloittamassa osuuttaan.

– Suomalaisviranomaiset pitivät minua jonkin aikaa Presidentinlinnassa ja sitten minut raahattiin raudoitettuna käsistä ja jaloista putkaan, Husseini kirjoittaa Twitterissä.

– He (poliisit) eivät soittaneet perheelleni kertoakseen, ettei minua vahingoitettu. Kiitos toivotuksista, joita olen saanut monilta hyviltä ihmisiltä. Lisää myöhemmin.

Husseini kertoo, että olisi aikonut kysyä lehdistötilaisuudessa Israelin ydinaseista. Lehdistötilaisuudessa jaettiin vain muutamia kysymyspuheenvuoroja toimittajille, joten hän ei välttämättä olisi päässyt edes ääneen.

Ei protestikyltti, vaan kysymys

Myös The Nationille kirjoittava Aaron Maté kommentoi Twitterissä, ettei Husseini kyltti tainnut olla protestikyltti, vaan pelkästään kysymys. Husseinin mukaan Maté on oikeassa.

Vuonna 2011 Husseini erotettiin hetkeksi Washingtonissa toimivasta The National Press Club -klubista, joka järjestää yhteiskunnallisia keskustelutilaisuuksia. Tuolloin klubin johto katsoi tämän kysyneen tilaisuuden vieraana olleelta Saudi-Arabian ex-lähettiläältä kysymyksiä, jotka olivat "arvolautuneita kannanottoja". Myöhemmin klubin eettinen valiokunta kumosi erottamispäätöksen.

Husseinin isä on kotoisin Palestiinasta, äiti Jordaniasta. He muuttivat Yhdysvaltoihin Husseinin ollessa viisivuotias.

Lue myös:

    Uusimmat