Trump paljasti toimittajalle Yhdysvaltojen rakentaneen salaisen ydinaseen – "Meillä on juttuja, joista Putin ja Xi eivät ole kuulleet ikinä ennen"

USA:n vaaleihin on tasan kaksi kuukautta – näin Trump tavoittelee esikaupunkilaisnaisten ääniä 2:25
USA:n vaaleihin on tasan kaksi kuukautta – näin Trump tavoittelee esikaupunkilaisnaisten ääniä (3.9.)

Yhdysvaltalaistoimittaja kertoo kirjassaan presidentti Donald Trumpin paljastaneen hänelle salaisen ydinasejärjestelmän olemassaolon.

Yhdysvaltalaismedia, muun muassa Washington Post, on julkaissut lukuisia paljastuksia piakkoin ilmestyvästä kirjasta, jossa presidentti Donald Trump on kertonut toimistaan kulissien takana. Bob Woodwardin kirja, Rage, perustuu 18 nauhoitettuun haastatteluun, jotka Trump on antanut Woodwardille joulukuun 2019 ja heinäkuun 2020 välillä.

Kirjassa Trump muistelee vuotta 2017, jolloin Yhdysvallat oli lähellä joutua sotaan Pohjois-Korean kanssa. Samassa yhteydessä Trump kertoo Woodwardille Yhdysvaltojen rakentaneen "ennennäkemättömän" ydinasejärjestelmän.

— Olen rakentanut ydinaseen, järjestelmän, jollaista tässä maassa ei ole nähty aiemmin. Meillä on jotain sellaista, mistä et ole ikinä kuullut, etkä ikinä nähnyt, Trump sanoi Woodwardille.

Trump lisäsi, että Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Kiinan presidentti Xi Jinping eivät ole kuulleetkaan vastaavasta aseesta.

— Meillä on juttuja, joista Putin ja Xi eivät ole kuulleet ikinä ennen. Se, mitä meillä on, on uskomatonta.

Woodward sanoo nimettömien lähteiden vahvistaneen myöhemmin, että Yhdysvaltain puolustusvoimilla oli uusi salainen asejärjestelmä, mutta lähteet eivät kertoneet tarkempia yksityiskohtia. Lähteet olivat myös yllättyneitä siitä, että Trump oli kertonut asiasta.

Kirja julkaistaan 15.9.


Lue myös:

    Uusimmat