Treffisivusto selvitti: Näin eri tavalla miehet ja naiset kommunikoivat

Tokii -treffisivusto selvitti, kuinka eri tavalla naiset kommunikoivat. Erilainen keskustelutyyli voi johtaa konflikteihin parisuhteessa.

Treffisivusto Tokii selvitti miesten ja naisten välisiä eroja parisuhteessa. Sivusto kysyi lukijoiltaan mielipiteitä keskustelun merkityksestä parisuhteessa. Näin eri tavalla miehet ja naiset suhtautuvat keskusteluun.

Meidän täytyy puhua –aloitus

Meidän täytyy puhua –alkuinen keskustelunaloitus pelottaa useinta miestä, onhan lause ollut lukuisien erojen alullepanija. Tokiin kyselyn mukaan 89 prosenttia miehistä olettaa pahinta, kun nainen aloittaa keskustelun tällä tavalla. Naisista vain 61 prosenttia reagoi samalla tavalla. Keksi siis uusi aloitus, kun haluat puhua jostakin vaikeasta aiheesta.

Agressiiviset riidat

Kyselyyn vastanneista naisista 54 prosenttia haluaisi selvittää riidat samantien, kun taas miehistä 44 prosenttia haluaisi vältellä erimielisyyksistä keskustelua oikopäätä. Ennen kun syytämme miehiä keskustelukyvyttömyydestä, kannattaa huomioida, että kyselyyn vastanneista miehistä 40 prosenttia kertoi menettävänsä kyvyn hallita tunteitaan intensiivisten keskustelujen aikana. Ehkä miehet siis pelkäävät kontrollin pettämistä ja haluavat säästää naiset turhan kiivaalta keskustelulta.

Hyvä keskustelu, hyvä seksi

Hyvän keskusteluyhteyden säilyttäminen on tärkeää jos haluat pitää huolta siitä, että seksielämäsi pysyy hyvänä. Kyselyyn vastanneista naisista 23 prosenttia ja miehistä 28 prosenttia kertoi olevansa vähemmän kiinnostunut seksistä, kun suhteessa ei kommunikoida kunnolla.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja