Toyota-autojen paineet katosivat

Molempien Toyota-tallin kuljettajien F1-kisa päättyi Kiinassa keskeytykseen. Ralf Schumacher kärsi ongelmasta autonsa öljynpaineen kanssa kierroksella 49. Jarno Trullin autosta katosi moottorin pneumaattinen paine kierroksella 38.

Toyotan viikonloppu meni mönkään jo aika-ajossa, jossa Ralf jäi 16. ja Trulli 17. ruutuun. Kisassa talli otti riskin vaihtamalla molemmille kuskeille varhaisessa vaiheessa kuivan kelin renkaat, mikä aiheutti ensin ongelmia radan oltua yhä hieman kostea, mutta poiki kaksi kilpailun nopeinta kierrosaikaa siinä vaiheessa kisaa, kun kärkikuljettajat jatkoivat vielä välikelin renkailla.

- Talli otti riskin vaihtamalla kuivan kelin renkaisiin ennen kuin rata oli varsinaisesti valmis niille. Päätös oli vaikea, mutta pelasimme uhkapeliä, koska olimme niin kaukana takana. Autooni laitettiin niin paljon bensaa, että se riittäisi maaliin asti, mutta varikkokäynnin jälkeisillä kierroksilla hukkaantui paljon aikaa. Tilanne parani sitten vähitellen ja kymmenen kierroksen jälkeen pystyin jopa tekemään kahdesti siihenastisen kisan nopeimman kierrosajan, Ralf Schumacher kertoi.

Tallipäällikkö Tsutomu Tomita puolusti rengaspäätöstä.

- Kun oli varikkokäyntien aika, olosuhteet eivät olleet vielä täydelliset kuivan kelin renkaille, mutta valitsimme ne silti, koska se oli ainoa mahdollisuutemme saavuttaa hyvä tulos. Kyseessä oli riski, joka ei kannattanut, mutta meidän täytyi yrittää ja mielestäni se oli hyvä päätös. Molemmat kuljettajamme selviytyivät hyvin, mutta myöhemmässä vaiheessa kisaa molempiin autoihimme iski ongelma, Tomita totesi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat