Toukokuussa on lupa koskettaa itseä!

Toukokuussa vietetään kansainvälistä itsetyydytykselle omistettua kuukautta.Yhdysvalloista lähtöisin olevaa National Masturbation Month -kuukautta on vietetty jo vuodesta 1995.

Seitsemänkymmentäluvulla perustettu yhdysvaltalainen San Franciscossa toimiva seksikauppa Good Vibrations julisti vuonna 1995 toukokuun kansainväliseksi masturbaatiokuukaudeksi. Itsetyydytykselle omistetun kuukauden aikana on tarkoitus lisätä ihmisten tietoisuutta itsetyydytyksestä ja seksuaaliterveydestä.

Julistus oli vastaisku entisen Yhdysvaltain johtavan lääkintäviranomaisen Joycelyn Eldersin erotukselle. Elders kutsuttiin vuonna 1994 YK:n AIDS-konderenssiin puhumaan. Konferenssissa hän kommentoi , että itsetyydytys on osa ihmisten seksuaalisuutta ja ehkä sitä pitäisi myös opettaa. Eldersin kommentti oli liikaa Valkoiselle talolle ja hänet erotettiin.

Osana masturbaatiokuukautta järjestetään esimerkiksi Masturbate-a-thon-tapahtuma, jolla kerätään rahaa hyväntekeväisyyteen. Tapahtumaan osallistuvat kartuttavat hyväntekeväisyyskassaa tyydyttämällä itseään. Ensimmäinen Euroopan Masturbate-a-thon järjestettiin 2006 Lontoossa.

Tänä vuonna mastubaatiokuukauden teemana on "D.I.Y. Tee se itse – kukaan ei tee sitä paremmin!"

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: Good Vibrations

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja