Toto Wolff huolissaan: Bottaksen ja Russellin kolarilla on kauaskantoiset seuraukset – "Se, mitä olemme aina pelänneet"

3:55
Valtteri Bottaksen ja George Russellin kolari teki hurjaa jälkeä.

Valtteri Bottaksen autosta ei jäänyt Imolan F1-kisassa sattuneen kolarin takia paljoakaan käyttökelpoista jäljelle, ja tällaiset takaiskut ovat tällä kaudella kalliimpia kuin aiemmin.

Bottas kolaroi Williamsin George Russellin kanssa yli 300 kilometrin tuntivauhdissa, ja jälki oli sen näköistä. Kisa keskeytettiin punaisilla lipuilla, ja ajamista päästiin jatkamaan siivoustöiden jälkeen vasta puoli tuntia myöhemmin.

Tallipäällikkö Toto Wolff harmitteli kolaria paitsi menetettyjen MM-pisteiden takia myös siksi, että auton hajottaminen on nyky-F1:ssä jopa kalliimpaa kuin koskaan ennen.

– Automme on romuna kulukatto-olosuhteissa. Emme todellakaan olisi tarvinneet tällaista. Tämä todennäköisesti rajoittaa päivityksiä, joita voimme tehdä, Wolff sanoi kilpailun jälkeen.

Yksikään talli ei halua käyttää tämän vuoden autoon enempää rahaa kuin on pakko, koska se näkyy välittömästi myös ensi vuoden auton suunnittelu- ja kehitystyössä.

– Ehdottomasti. Olemme todella tiukilla kulukaton kanssa, ja se, mitä olemme aina pelänneet, on, että automme menee täysin romuksi. Nyt auto ei ole täysin romuna mutta melkein. Emme olisi halunneet tätä, Wolff sanoi.

– En pääse yli siitä, että menetimme ihan kirjaimellisesti auton eikä Valtteri saanut pistettäkään.

Mercedeksen pieni onni oli, että Red Bullin Sergio Pérez hölmöili itsensä ulos pistesijoilta, ja näin Mercedes johtaa yhä valmistajien MM-sarjaa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja