Toto Wolff harmittelee Red Bullin yllätysratkaisua – F1-superparin romanssi kuoli jo kosiskeluissa: "Se on sääli"

Toto Wolff näkee Porschen ja Red Bullin välisten neuvottelujen kariutumisen menetettynä mahdollisuutena F1-sarjalle. Mercedeksen tallipäällikkö vaikuttaa yllättyneen kilpailijatallin ratkaisusta moottorikehityksessä.

Herkulliselta vaikuttanut yhteistyö moottorivalmistaja Porschen ja Red Bullin F1-tallin välillä jäi toteutumatta, kun neuvottelut osapuolten välillä kariutuivat äkkinäisesti aiemmin tässä kuussa. Hankkeen kariutuminen yllätti F1-varikolla, jossa oli pidetty naimakauppoja jo käytännössä varmoina.

Tällä hetkellä vaikuttaakin siltä, että Red Bull on kehittämässä täysin oman voimayksikkönsä vuodeksi 2026, kun seuraava iso sääntömuutos astuu voimaan.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolffin mukaan Red Bullin moottorisuunnitelma on uskalias.

– Mielestäni se strategia on erittäin rohkea, Wolff kommentoi Motorsport.comin mukaan.

Itävaltalaisen näkemyksen mukaan Red Bull on pyrkimässä omavaraisuuteen tässä mielessä.

– Sellaisen strategian he ovat ottaneet. Katsotaan sitten, mitä tapahtuu vuosina 2026, 2027 ja 2028.

Wolff olisi mielellään halunnut nähdä ikonisen autovalmistajan Porschen tulevaisuudessa F1-sarjassa.

– Minulle Mercedeksen ihmisenä on sääli, että emme voi taistella Porschea vastaan. Porsche-Red-Bull olisi ollut megaluokan nimi. Loistava brändi, Wolff tuumaili.

– Siitä ei tullut mitään syistä, joista minulla ei ole tietoa. Se olisi ollut ylipäätään loistava F1:n kannalta, sekä meille kaikille yleisesti lajin viehätyksen kannalta, jos he olisivat yhdistäneet voimansa, Wolff jatkoi.

Wolff nostaa menetetyksi mahdollisuudeksi muun muassa Porschen mahdollisen markkinointipotentiaalin, joka F1-piireiltä valuu nyt sivu suun.

The Racen artikkelin mukaan Red Bullin ja Porschen yhteistyöviritys kariutui, kun talli ymmärsi, ettei saksalaisvalmistaja kykene tarjoamaan paljoakaan sellaista, joita sillä ei ollut jo entuudestaan saatavilla.

– Kun teimme due diligence -selvityksemme, tunsimme, että olemme oikeastaan hyvässä pisteessä, Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner kertoi.

Kauppojen toteutuessa Porsche olisi ostanut 50 prosenttia Red Bullin F1-tallista.

Porschen sijaan toinen Volkswagen-konserniin kuuluva autovalmistaja on tulossa F1-sarjaan, kun Audi siirtyy Sauberin pääomistajaksi ja moottorivalmistajaksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja