Toto Wolff äityi ylisanoihin – tallipäällikön mukaan Lewis Hamiltonilta nähtiin ainutlaatuinen teko: "Kaikki vain marmattavat"

Lewis Hamilton nousi sunnuntaina Monzan osakilpailussa kuudenneksi, vaikka sai matkalla viiden sekunnin rangaistuksen kolaroituaan McLarenin Oscar Piastrin kanssa. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ylisti suojattinsa edesottamuksia.

Hamilton kolhaisi Piastrin autoa ohitustilanteessa. Jo australialaisen rinnalle noussut Mercedes-tähti käänsi oikealle ja osui Piastrin autoon. Kilpailun jälkeen Hamilton pyysi tilannetta anteeksi ja sanoi arvioineensa tilan väärin.

Wolff piti Hamiltonin viiden sekunnin rangaistusta oikeana tuomiona. Syy oli selvästi brittikuskin.

– Näitä tapahtuu, kilvanajo on kovaa. Tällä radalla täytyy ohittaa, ja olemme nähneet jonkin verran tällaisia tilanteita. Se on oikeutettua, Wolff sanoi Racingnews365:n mukaan.

Wolff nosti Hamiltonin anteeksipyynnön kisan jälkeen suureen arvoon. Hänen mukaansa yksikään toinen kuljettaja F1:ssä ei myöntäisi virheitään.

– Hän (Hamilton) on hyvin urheilijamainen näissä asioissa. Hän on ainoa, joka myöntää asiat, ja sanoo: "Minä tein virheen".

Wolff kertoi Hamiltonin todenneen, ettei nähnyt Piastria oikealla puolellaan, ja että syy oli hänen.

– Tuollainen urheilijamaisuus on asia, jota hänessä täytyy ihailla. Kutakuinkin kaikki vain marmattavat ja valittavat vain yrittääkseen välttää rangaistuksen.

Lue myös:

    Uusimmat