Red Bull pilasi italialaisten juhlat – "Lentävä hollantilainen" historialliseen voittoon Monzassa

Alfa Romeon Bottas kaasutteli pitkästä aikaa MM-pisteille.

On lähtöruutu ykkönen tai kakkonen, "Lentävä hollantilainen" Max Verstappen hallitsee Red Bullillaan formula ykkösten MM-sarjaa kovakouraisesti.

Viimeksi Verstappen antoi näytteen ajotaidoistaan ja ajokkinsa ylivertaisuudesta tänään Italian gp:ssä, kun hän kaasutteli Monzassa italialaisten lajifanien pettymykseksi ennätyksellisesti kymmenenteen peräkkäiseen voittoonsa.

Hurmahenkisten Ferrari-tifosien sydämet jättivät kisan aikana pari lyöntiä väliin, kun Verstappen 15. kierroksella ohitti paalupaikalta lähteneen Ferrarin Carlos Sainzin ja siirtyi kilpailun kärkeen. Tämän jälkeen muille oli jaossa vain himmeämpiä sijoituksia.

Ferrarin koettelemukset eivät loppuneet. Rengaskulumasta kärsinyt Sainz joutui lopussa päästämään edelleen vielä taaempaa kisaan lähteneen Sergio Perezin, joten Red Bull pääsi juhlimaan ensimmäistä kaksoisvoittoaan Monzassa.

Bottas pitkästä aikaa MM-pisteille

Alfa Romeon Valtteri Bottas lähti kisaan 14. ruudusta ja hyökkäsi radalle harvan muun kuljettajan tavoin kovilla renkailla. Varikkopysähdystään pitkään pantannut Bottas kävi kisassa korkeimmillaan kahdeksantena ja ajoi ruutulipulle lopulta MM-pisteille kymmenentenä.

Bottas ylsi edellisen kerran MM-pisteille kesäkuussa Kanadassa, jossa hän oli kymmenes.

Pääosan F1-hullussa Monzassa varasti kuokkavieraana Verstappen, joka on voittanut kauden 14 MM-kilpailusta peräti 12. Hän on hävinnyt F1-kilpailun viimeksi huhtikuun lopussa.

Verstappen otti peräkkäisten F1-voittojen määrän kymmenellä ykkössijalla omiin nimiinsä. Saksan Sebastian Vettel voitti Red Bullilla yhdeksän kisaa peräkkäin kaudella 2013.