Toro Rosso -pomo: V8:lla kärkikymmenikköön

Formulavarikoilla on alkukauden aikana kiistelty Toro Rosso -tallin käyttämistä kierroslukurajoittimella varustetuista V10-moottoreista. Tallin päällikkö Franz Tost kiistää niistä olevan etua.

Toro Rosso on entinen Minardi, joten tallin kohentuneet suoritukset ovat närästäneet kilpakumppaneita. Super Aguri ja MF1 -tallit esittivät Australiassa, että Toro Rosso pitäisi sulkea valmistajien MM-pisteiden ulkopuolelle erilaisen moottorinsa takia, mutta Tostin mukaan Toro Rosso pärjäisi paremmin, mikäli käyttäisi muiden tapaan V8-moottoreita.

- Voimme myydä heille V10-moottorin, jos he luulevat, että se on ainoa syy parantuneisiin suorituksiimme. Ihmisten täytyy tottua siihen, ettemme ole aina viimeisessä rivissä. Muiden tallien pitäisi olla tyytyväisiä, ettemme käytä kahdeksansylinteristä, sillä muuten olisimme aivan varmasti kärkikymmenikössä, Tost latasi Auto, motor, und sport -lehdelle.

Lehden mukaan Toro Rossolla on käytössään 720 hevosvoimaa, kun taas parhaat V8-moottorit antavat 740 hevosvoimaa.

Toro Rosso ei ole saavuttanut yhtään MM-pistettä, mutta Australiassa se oli lähellä, sillä Scott Speed ajoi viimeiselle pistesijalle kahdeksanneksi, mutta putosi aikarangaistuksen myötä yhdeksänneksi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat