Torin täydeltä silakkaherkkuja

Helsingin Kauppatorilta on mahdollisuus ostaa kokonaisen viikon ajan toinen toistaan herkullisempia silakkatuotteita, kun perinteiset silakkamarkkinat taas sunnuntaina alkavat. Tänä vuonna markkinoita vietetään teemalla Silakka - sydämen asia. Aikaisempien vuosien tapaan markkinoille odotetaan jälleen kymmeniä venekuntia, ja jos kauppa käy entiseen malliin, viikon mittaan ehditään myydä jopa 50 000 kiloa silakkaa.

Kalastajien ja kalakauppiaiden lisäksi markkinoilla ovat paikalla Pro Kala ry:n ja Suomen Sydänliiton asiantuntijat, joilta voi kysellä tietoa esimerkiksi kalaruuista ja terveellisestä ravinnosta. Kurnivat vatsat voi täyttää Kauppatorin ravintola-aluksissa tai Kauppahallin ympäristössä, jossa on tarjolla muun muassa keittiömestareiden valmistamaa silakkasoppaa. Neljän euron annokseen kuuluvat keitto ja ruisleivän pala.

Silakkamarkkinoiden virallinen avajaishetki on sunnuntaina kello 11, jolloin Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Martin Meinander lausuu tapahtuman avajaissanat. Avajaispäivänä palkitaan perinteiseen tapaan markkinoiden parhaat silakkatuotteet.

Silakkamarkkinat ovat avoinna joka päivä kello 7 - 19. Markkinat päättyvät lauantaina 12.10. kello 16.

(Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja