TOP 10: Vältä nämä hiusmokat!

Haikailetko kauniiden kutrien perään? Vältä ainakin nämä LadiesHomeJournalin listaamat hiusmokat.

LadiesHomeJournal paljastaa kymmenen hiusmokaa, joita kannattaa välttää. Jos käytät vääriä tuotteita, annostelet niitä liikaa kerralla, kuumennat kutrejasi liian kuumalla muotoiluraudalla tai unohdat hiustyven hoitamisen, edessä saattaa olla melkoinen tukkakatastrofi. Tunnustatko sortuvasi näihin hiusmokiin?

Et leikkauta hiuksia säännöllisesti

Hiusmallin säilyttäminen tekee elämästäsi helpompaa. Hiusmallit säilyvät neljästä kahdeksaan viikkoa, ennen kuin ne alkavat menettää muotoaan ja niitä on taas vaikeampi muotoilla.

Työstät liian isoa hiusmäärää kerralla

Ehkä olet kampaajalla pannut merkille, että ammattilaiset käyttävät aina hiussolkia erotellakseen hiukset osiin, ennen kuin he aloittavat niiden muotoilun. Näin voit keskittää hiustenkuivaajan tai suoristajan pieneen hiusosioon kerrallaan. Kun teet kampausta kotona, jaa hiuksesi kolmeen vaakasuoraan kerrokseen. Napsauta ylin ja keskimmäinen osio klipsillä taakse ja työstä hiuksia alhaalta ylöspäin. Viimeistele joka kerros ennen kuin siirryt seuraavaan, mutta jos sinulla on kiire, käytä enemmän aikaa etummaisten hiusten muotoiluun ja huijaa vähän takaraivon kohdalta.

Unohdat hiustyven

Jos kiinnität enemmän huomiota hiustyveen kun lisäät tuotteita tai kuivaat hiuksiasi, hallitset niiden volyymia paremmin. Jos haluat ison tukan, harjaa hiuksiasi ylös- ja ulospäin föönatessasi. Mikäli tahdot vähemmän volyymia, harjaa hiuksiasi suoraan alaspäin silottaaksesi ja litistääksesi hiustyveä. Tyven hoitaminen pelastaa myös latvat, jotka ovat vanhin ja kuivin osa hiuksiasi.

Poltat latvasi

Käytä matalaa tai keskivahvaa lämpöasetusta muotoiluvälineissäsi. Ainoastaan erittäin karheat tai kiharat hiukset kestävät kuumempia lämpötiloja. Toinen vaihtoehto on, että suojaat hiuksesi asianmukaisilla tuotteilla. Vältä pitämästä kuumaa rautaa samassa kohtaa liian kauan!

Käytät väärän kokoista hiusharjaa

Monet naiset käyttävät pyöreää harjaa, joka on liian pieni. Pieni (noin sentin paksuinen) harja sopii paremmin leukaan yltäville hiuksille ja lyhyille kerroksille, tai jos haluat lisätä hyvin ohuiden hiusten kimmoisuutta. Keskikokoiset ja suuret (2-3 sentin paksuiset) harjat sopivat paremmin pitkille hiuksille ja auttavat sinua luomaan höllät, luonnolliset laineet tai suoran, tasaisen lookin.

Lisäät muotoilutuotteita kuiviin hiuksiin

Hiuksesi ovat helpoiten muotoiltavissa, kun lisäät tuotteita vastapestyihin tai -huuhdeltuihin hiuksiin. Tuotetta on myös helpompi levittää kauttaaltaan märkiin hiuksiin. (Poikkeuksena tietysti viimeistelytuotteet, kuten hiuslakat ja kuumasuojan sisältävät suihkeet, joita sinun tulisi lisätä hiuksiin ennen kuin alat käyttämään esimerkiksi suoristajaa.)

Käytät liikaa geeliä tai muotoiluvahaa

Harjoittele sopivan annoskoon käyttöä, etteivät hiuksesi ala näyttää lättäniltä, rasvaisilta tai pystyyn jämähtäneiltä. Olkapäähän ulottuviin hiuksiin riittää pienen kolikon kokoinen määrä geeliä tai vain shottilasin verran muotoiluvaahtoa.

Käytät vääränlaisia tuotteita

Varmista, että käytät juuri sinun hiustyypillesi sopivia tuotteita. Ohuille hiuksille sopii tyveä kohottava spray, keskipaksuille hiuksille tarvitset vähän vahvemman tuotteen tyveä nostamaan. Paksut, karheat hiukset tarvitsevat ylimääräistä kosteutusta ja kiiltoa. Kiharoita tehostavat suihkeet toimivat hauraille suortuville, kun taas tuhdimmat tuotteet auttavat kontrolloimaan tiheää, sykkyräistä kiharapilveä.

Et anna hiustesi asettua

Haluatko kampauksesi kestävän? Anna siinä tapauksessa hiustesi jäähtyä, ennen kuin lisäät lämpöä kuivaajaan tai suoristajaan. Jos harjaat hiuksesi niiden ollessa vielä lämpimiä, kampaus lässähtää. Tarrarullilla saat lisää volyymia ja pehmeyttä kampaukseesi, mutta muista pitää niitä hiuksissasi ainakin 10 minuuttia.

Pelleilet poninhännälläsi

Pahat ponnaritavat aiheuttavat katkenneita hiuksia. Esimerkiksi kuminauha tai metallihakasen sisältävä hiuslenksu, liian kireä poninhäntä tai märkien hiuksien ponnarille laittaminen ei kannata! Kiinnitä hiukset vasta, kun ne ovat kuivat ja suosi pehmeitä hiuslenksuja.


MTV3/Helmi

Lähde: Lhj.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja