TOP 10: Jääkiekon MM-kisojen suurimmat tähdet

Jääkiekon MM-kilpailut pyörähtävät käyntiin Tshekeissä. Mukana on iso nippu nimekkäitä pelimiehiä ja kisoista ennakoidaankin yhtä kaikkien aikojen kovimmista. Listasimme kisojen parhaat pelaajat ja isoimmat tähdet.

10. Oliver Ekman-Larsson, Ruotsi

Erik Karlssonin kieltäydyttyä kisoista ruotsalaisten alakerta on Oliver Ekman-Larssonin harteilla. Puolustajien maalipörssin NHL:ssä tällä kaudella voittanut Ekman-Larsson on maailmanluokan puolustaja ja Ruotsin näiden kisojen ykköstähti.

 

9. Jaromir Jagr, Tshekki

Jaromir Jagr oli ensimmäisen kerran MM-kisoissa vuonna 1990. Vertailun vuoksi kuusi Leijonien pelaajaa ei ollut vielä syntynytkään tuolloin. 43-vuotias maestro pystyy edelleen säväyttämään kaukaloissa ja on ainakin vielä kertaalleen valmis pistämään itsensä likoon maansa hyväksi. Tshekin joukkueen isähahmo ja yksinkertaisesti Legenda.

8. Sergei Bobrovski, Venäjä

Sergei Bobrovski oli viime vuonna Venäjän sankari MM-jäillä ja liki mahdoton ohitettava, kuten Leijonatkin varmasti kivuliaasti muistavat. Jos ja kun Bobrovski on samassa vireessä tänäkin vuonna, on Venäjällä hyvät mahdollisuudet uusia viime kauden mestaruus. Kisojen ehdottomasti parhaimpia veskereita.

7. Anze Kopitar, Slovenia

Piskuinen Slovenia ei havittele kisoissa mitaleja, mutta sen mestaruus olisi säilyminen A-sarjassa. Senpä vuoksi Anze Kopitarin kaltaisen pelaajan liittyminen joukkueeseen on kullan arvoista ja hän pystyy kääntämään pelejä yksin - etenkin heikompia joukkueita vastaan. Yksi maailman kokonaisvaltaisimmista hyökkääjistä. Hän pelasi tällä kaudella pisteiden valossa huonoimman kautensa sitten tulokasvuotensa 2006-07, mutta nakutti siitä huolimatta 64 pistettä.

 

6. Claude Giroux, Kanada

Lähes missä tahansa muussa joukkueessa Claude Giroux olisi joukkueensa kirkkain tähti, mutta kertoo osaltaan Kanadan joukkueen kovuudesta, että Giroux on tänä vuonna hieman himmeämmässä kategoriassa. Se ei kuitenkaan poista sitä faktaa, että kyseessä on kova pelimies. Kanadan hyökkäyskalusto on pelottavan vahva ja Giroux on siinä merkittävässä roolissa.

5. Jevgeni Malkin, Venäjä

Jevgeni Malkin johdattaa Venäjän hyökkäyskalustoa. Vaikka Malkin jäi venäläisten NHL:n sisäisessä pistepörssissä Aleksandr Ovetshkinin ja MM-kisoissakin esiintyvän Vladimir Tarasenkon taakse, niin hänestä odotetaan Venäjän ykkösnyrkkiä näissä kisoissa. Hän on kärsinyt loukkaantumisista eikä välttämättä ole aivan parhaassa terässään, mutta huippuluokan mies siitä huolimatta.

 

4. Tyler Seguin, Kanada

NHL:n tämän kauden maalipörssin nelonen, vaikka joutui jättämään 11 ottelua väliin. Tyler Seguin viimeisteli tällä kaudella 37 osumaa ja häneltä odotetaan onnistumisia myös MM-jäillä. Seguin jäi olympiajoukkueen ulkopuolelle eikä häntä ole juuri Kanadan paidassa nähty. Nälkää varmasti riittää.

 

3. Jakub Voracek, Tshekki

Vaikka Jagr saattaa olla isäntämaan henkinen johtaja, niin Jakub Voracek on joukkueen pelillinen johtaja. Voracek pelasi uransa parhaan kauden NHL:ssä ollen pistepörssin nelonen tehopisteillä 22+59. Voracek on jatkanut tahtia harjoitusotteluissa ja häneen kohdistuvat isäntämaan odotukset.

2. Pekka Rinne, Suomi

Suomi sai ykköstoiveensa NHL-jäiltä, kun Pekka Rinne ilmoitti tulevansa Leijonien mukaan tänä vuonna. Viime kauden turnauksen parhaaksi pelaajaksi valitun Rinteen loppukausi NHL:ssä ei ollut aivan yhtä huima kuin alkukausi, mutta on silti maailman parhaita maalivahteja. Valtava voimavara Leijonille ja kisojen paras maalivahti.

 

1. Sidney Crosby, Kanada

Sidney Crosbyn kausi NHL:ssä päättyi pettymykseen ja nyt hän tulee kirkastamaan kauttaan MM-kisoihin. Crosby oli viime vuonna johdattamassa Kanadaa olympiakultaan ja osallistuu nyt MM-kisoihin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2006. NHL:ssä hänellä on takanaan kelvollinen kausi hänen mittareillaan, kun hän teki 84 tehopistettä 77 ottelussa. On ehdottomasti Kanadan kovan joukkueen johtohahmo ja samalla kisojen selvästi suurin tähti.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat