"Tonttumainen" puskahiippari herättää pelkoa Itä-Helsingissä – HS:n haastattelema nainen kertoo kauhunhetkistä: "Aloin ihan tärisemään"

Monet itähelsinkiläisen kaupunginosan Roihuvuoren asukkaat ovat huolissaan ahdistusta herättäneestä ja omituisesti käyttäytyneestä miehestä, jonka kerrotaan muun muassa seurailleen naisia. Helsingin Sanomien mukaan poliisi ei tunnista tapauksia.

Useat roihuvuorelaiset ovat jakaneet havaintojaan miehestä muun muassa kaupunginosan Facebook-ryhmässä. Keskustelusta aiemmin uutisoineen Helsingin Sanomien mukaan miehen on kerrottu piilotelleen pusikoissa, tuijotelleen, lähteneen seuraamaan ja jopa hyökänneen kohti ihmisiä. 

Miestä on kuvailtu noin 170-senttiseksi, satakiloiseksi, noin 50-vuotiaaksi, vaaleaihoiseksi, tanakaksi ja ulkomuodoltaan "tonttumaiseksi".

Lopetti seuraamisen, kun nainen alkoi kirkumaan

Eräs nuori nainen kertoi Facebook-ryhmässä lokakuun alussa, että mies yritti hyökätä häneen kimppuunsa. Mies oli naisen mukaan juossut häntä päin ylämäessä ja lähtenyt seuraamaan häntä, kun hän oli lähtenyt poistumaan paikalta.

Mies oli lopettanut seuraamisen vasta, kun nainen oli alkanut kirkumaan. Facebook-päivityksessään nainen kertoo soittaneensa hätäkeskukseen.

Helsingin Sanomien mukaan mies oli myös lähtenyt seuraamaan naista, joka oli liikkeellä lasten kanssa metsikössä. Mies oli tuijottanut naista “oudosti hymyillen”, kiihdyttänyt vauhtiaan ja palannut takaisin metsään vasta, kun nainen ja lapset pääsivät alueelle, jossa oli muitakin ihmisiä.

Persoonallisen näköiseksi tonttuhahmoksi kuvattu mies on tavattu mahdollisesti myös läntisen Herttoniemen alueella.

– Hän toljotti vähän niin kuin tonttu, silmät selällään, HS:n haastattelema nainen kertoo. 

–Aloin ihan tärisemään.

Sosiaalisen median perusteella useat henkilöt ovat ilmoittaneet miehen ahdistavasta ja kummallisesta käytöksestä hätäkeskukseen.

Helsingin poliisi ei HS:n mukaan kuitenkaan tunnista tapauksia. Poliisi ei siis vahvista, että ilmoitetuista tapauksista olisi käynnissä rikostutkintoja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja