Tonttulakkiin pukeutuneet miehet herättivät huomiota Porissa – ”Keskustelusta poistaminen perustui väärinkäsitykseen”

Porin ja Mediahub Oy:n SuomiAreena tapahtumassa nähtiin tänä vuonna muutamia mielenilmauksia, jotka herättivät huomiota eri tilaisuuksissa. Mielenilmaukset ovat tapahtuman vastaavan tuottajan Mari Haaviston mukaan sallittuja, kunhan ne eivät häiritse tapahtumaa tai lavojen keskusteluita.

Varjoareena-niminen aloitteleva kansanliike järjesti mielenilmauksen torstaina Etelärannassa työllisyyttä käsittelevän tilaisuuden taustalla. 

Paikalla oli parisenkymmentä henkilöä, jotka kertoivat haluavansa lisää moniäänisyyttä yhteiskunnalliseen keskusteluun. He vaativat kansan ääntä kuuluviin ja sitä, että keskustelun kohteet, esimerkiksi työttömät, otettaisiin mukaan työttömyyttä käsitteleviin aiheisiin. 

Mielenilmauksella vastustetaan voimakkaasti aktiivimallia.

Lisäksi erilaisia "yhden miehen" mielenilmauksia nähtiin muutamassa eri keskustelussa, muun muassa rauhan puolesta puhunut mies ilmestyi panssarivaunuun pukeutuneena MTV-lavan yleisöön alkuviikolla.

Yksi näkyvimmistä hahmoista oli tonttulakkiin pukeutunut mies, joka kulki useassa tilaisuudessa sekä kaduilla ison banderollin kanssa. Mies nousi valtakunnalliseen tietoisuuteen, kun hänet poistettiin keskustan keskustapuolueen ministeritentin yleisöstä. 

Nukkuvien puolueeseen oletettavasti kuulunut mies lähti kesken tilaisuuden puolivälin yleisön läpi kohti puhujalavaa. Järjestyksenvalvojien mukaan miehen käytös ei ollut uhkaavaa, vaan että se vaikutti enemmän mielenilmaukselta. 

"Täydellinen väärinkäsitys"

Nyt oman kantansa kertoo mies, joka paljastui Nukkuvien puolueen puuhamieheksi Petri Hirvimäeksi. Hänen kanssaan tonttulakeissa liikkui mies, joka esittäytyi Roopeksi.

– Megafoni oli liikaa, se oli täydellinen väärinkäsitys. En minä häiriköinyt, en varmaan olisi muuten päässyt takaisin tilaisuuteen. 

Tapahtuman järjestyksenvalvonnasta kerrotaan, että järjestyksenvalvoja ohjasi Hirviniemen pois keskustan tilaisuudesta, mutta mies palasi myöhemmin tilaisuuteen eikä hän aiheuttanut enää häiriötä. 

Voit katsoa videolta noin 34 minuutin kohdalla, miltä miehen oletettu mielenilmaus vaikutti. 

1:02:15

Hirvimäen tavoitteena on tehdä Suomessa nukkuva vallankumous, "hyvä vallankumous", ja tuoda tietoisuutta siitä myös SuomiAreenan tapaiseen tilaisuuteen. 

Hirvimäen mukaan Nukkuvien tavoitteena on päästä eduskuntapuolueeksi vuoden 2019 vaaleissa. He kertovat kiertäneensä Porissa tilaisuuksien lisäksi puolueteltoilla keskustelemassa. 

Hänen kertoo kokeneensa matkailubisneksessä epäkohtia, jotka veivät hänet vararikon partaalle. Hirvimäki syyttää tästä virkamiehiä ja systeemiä, jossa raha seuraa rahaa eikä ideoilla, yrittäjyydellä tai uurastuksella ole niinkään merkitystä. 

Tonttulakilla on Hirvimäen mukaan useita symboleita, esimerkiki "Arkadiamäen tontut", punaisen ja valkoisen Suomen yhdistyminen ja tonttuarmeijan rakentaminen.

Lue myös:

    Yhteistyössä:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja