Tommi Läntinen sai Jari Litmaselta kutsun Ajaxin vuoden 1995 mestaruusjuhliin – esityksessä hauska yksityiskohta: "He antoivat meille vain sukat"

Tommi Läntinen muistelee esiintymistään Ajax-paidassa:"Siitä asti olemme olleet Litin kanssa kavereita" 3:31
Videolla Tommi Läntinen muistelee Jari Litmaselta saamaansa kutsua.

60 vuotta tänään täyttävä Tommi Läntinen sai vuonna 1995 Jari Litmaselta kutsun tulla esiintymään Ajaxin Mestarien liigan voitonjuhliin. Hän kertoi Huomenta Suomen vierailullaan hienosta kokemuksestaan.

– Ulkomaalaiset pelaajat saivat kutsua kotimaastaan artisteja esiintymään. Siellä olimme minä ja bändi sekä road crew. Se oli minulle vuorokauden ja muille puolentoista vuorokauden reissu. Siellä oli Damin keskustassa isot kekkerit. Suomalainen media oli ainoa, joka oli siellä paikalla. Se oli huikea kokemus. Olemme olleet siitä asti Litin kanssa kavereita, Läntinen kertoo.

– Vedimme kaksi settiä, joista toinen meni Ajaxin peliasuissa. Ajax on niin nuuka seura, että he antoivat meille vain sukat, Läntinen jatkaa.

Esitys ei kuitenkaan mennyt pelkästään sukat jalassa.

– Ehkä he olisivat toivoneet sitä, Läntinen naurahtaa.

Läntinen teki vuonna 2012 "Kevät ja minä" -kappaleesta uuden version, jossa ylistetään Litmasta. Tunnettuna jalkapallomiehenä Läntinen on myös ollut innoissaan Teemu Pukin ja Huuhkajien menestyksestä.

– Aivan mahtavaa, se kertoo siitä, että olemme tulossa uuteen aikaan. Valmentajavalinta toi meidät vihdoin uuteen aikaan. Sateentekijöitä ei tarvitse etsiä muualta, osaajia löytyy lähemmältäkin. Uskon, että näen vielä omana elinaikanani Suomen pelaavan jossain isossa turnauksessa, Läntinen sanoo.

– Suomalaiset jalkapallofanit ovat aivan mieletöntä porukkaa, sillä he jaksoivat tukea kaikkien näiden vaikeiden vuosien aikana. Se on ollut koko ajan se ylimääräinen pelaaja. Se on ihmeellinen asia, kun ihmisellä on uskoa ja halua, Läntinen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat