Tommi Evilä nostaa hattua Wilma Murron kiperälle päätökselle – "Sitä ei haluta riskeerata"

MTV Urheilun asiantuntija Tommi Evilä kehuu Wilma Murron kovaa päätöstä jättää MM-hallikisojen seiväshyppyfinaali kesken kiputuntemusten vuoksi.

Murron osalta seiväshypyn MM-hallifinaalista tuli haastava. Murto ylitti korkeuden 455 vain vaivoin kolmannella yrityksellään, minkä jälkeen hän päätti jättää kisan kesken.

Murto kertoi Ylen haastattelussa, että viikko sitten Ranskassa ilmenneet kiputuntemukset eivät olleet helpottaneet, joten kisa oli parempi jättää kesken.

– Viime viikolla ilmaantui vähän kipuja, ja niitä on yritetty hallita viikolla. Totesin sen revityn ylityksen jälkeen, ettei tänään ole se päivä, kun lähdetään kokeilemaan rajoja. Iso vuosi ja kesä edessä. Koetetaan olla fiksuja. Kolmannen hypyn jälkeen sen verran klenkkasin patjalta alas, että totesin, ettei nyt kannata enää jatkaa, Murto kertoi Ylen lähetyksessä.

MTV Urheilun asiantuntija Tommi Evilä kehuu Murron tekemää kovaa keskeytyspäätöstä.

– Kovuutta ei ole se, että painetaan läpi harmaan kiven. Kova pitää olla oikeassa kohdassa ja kovat päätökset ovat juuri niitä, ettei mennä väkisin. Kovuus ratkaistaan siinä, että uskalletaan olla tekemättä. Nyt se ratkaisu tehtiin ihan oikeassa kohtaa, Evilä summaa.

Evilä korostaa, että Murron päätähtäin ei suinkaan ollut MM-hallikisoissa, vaan kauden pääkisat ovat edessä kesällä Pariisin olympialaisissa ja Rooman EM-kisoissa.

– Hatunnoston arvoinen asia, että uskaltaa tehdä kovan päätöksen kovassa paikassa. Kertoo siitä, että prioriteetti on kesässä ja ehdottomasti siellä olympialaisissa. Huippu-urheilusta ei ikinä poisteta riskejä, mutta niitä koetetaan minimoida. Nyt Wilma teki sellaisen päätöksen. Ihan oikea päätös, Evilä komppaa.

– Ei tämä ollut kauden pääkisa. Wilma on aidosti siinä tilanteessa, että kun hän kilpailee kauden pääkisassa, hän taistelee aina mitaleista. Sitä ei haluta riskeerata.

Murron kisa käynnistyi jo väärillä raiteilla, kun kaksi ensimmäistä yritystä Murron tasoiselle urheilijalle vaatimattomasta korkeudesta 455 tuottivat suomalaistähdelle haasteita. Evilän mukaan Murron tekemisestä näkyi se, ettei kaikki ollut täysin kunnossa.

– Seiväshypyssä kuitenkin ratkaisee se, kuinka juoksun liike-energiaa saadaan varastoitua potentiaalienergiaksi siihen seipääseen. Sitä ei ollut riittävästi. Kyllähän sen näki. Juoksu ei kulje parhaalla mahdollisella tavalla. Kyllä se näytti sen, että meidän timanttimme ei saa kaikkea itsestään irti, Evilä sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat