Jalkakipu pakotti Wilma Murron keskeyttämään MM-seiväsfinaalin – "Yritämme olla fiksuja"

Wilma Murto joutui keskeyttämään MM-hallikisojen seiväshyppy finaalin lauantaina. MTV Urheilu seurasi suomalaisittain ikävästi päättynyttä seiväskisaa hetki hetkeltä.

Murto aloitti kisansa korkeudesta 455, mutta koki suuria haasteita jo tässä korkeudessa. Suomalaistähti pääsi korkeuden yli vasta kolmannella yrittämällä.

Tähän Murron kisaurakka kuitenkin päättyi, sillä hän päätti keskeyttää kisan jalassa tuntuneiden ikävien tuntemusten vuoksi.

Se oli samaa tuntemusta, mitä oli viime viikolla. Läksin verkassa siitä, ettei satu mihinkään, mutta sitten kilpailussa hyppy hypyltä tuntui pahemmalta, Murto kertoo SUL:n tiedotteessa.

– Ajattelin, että tämä ei ole se päivä, kun ruvetaan venyttämään noita rajoja. Jos olisi ollut Pariisin olympialaiset, olisin ehkä harkinnut vielä vähän pidempään, mitä tehdään, Murto avaa.

Murto ei osaa sanoa, mikä hänen jalassaan oikein on.

– En itsekkään tiedä tarkalleen, mikä siinä on. Tuolla nilkan huudeilla kipu on, mutta kerrotaan sitten kun tarkemmin tiedämme, mutta kesästä en ole huolissani. Tässä on niin paljon aikaa, Murto sanoo.

– Ongelmakin on sellainen, että pystyisin kivun kanssa hyppäämään, mutta jos siellä olisi hirveästi jotakin rikki tai poikki, sitä ei yrittäisikään hypätä.

Vaikka lauantaina hypättiin MM-kullasta, ei Murto halunnut riskeerata kesän päätavoitetta – Pariisin olympialaisia ja Rooman EM-kisoja. Päätös keskeytyksestä ei kuitenkaan ollut helppo.

– Ikinä mitään kisaa ei ole helppo jättää kesken, eikä varsinkaan, jos arvokisamitaleita on jaossa. Nyt koen, että olen fyysisesti hyvässä kunnossa, mutta yritämme olla fiksuja. Kun menee tunti tai pari, olen ihan ylpeä tästä päätöksestä, Murto pohtii.

Naisten seiväshypyn finaali, yleisurheilun MM-hallikisat:

Kello 23.32: Grant Holloway voittaa 60 metrin aitakultaa huippuajalla 7,29. Italian Lorenzo Ndele Simonelli ottaa hopeaa ajalla 7,43 ja Ranskan Just Kwaou-Mathey pronssia ajalla 7,47.

Kello 23.26: Näin tällä kertaa! Wilma Murto joutui valitettavasti keskeyttämään jalkakipujen vuoksi, joten tällä kertaa emme päässeet jännittämään suomalaisen mitalijahtia. 

Kello 23.25: Ei onnistu McCartney toisellakaan, joten Molly Caudery voittaa MM-kultaa tuloksella 480! McCartney jää samalla tuloksella toiseksi, mutta hänellä oli enemmän pudotuksia kuin Cauderylla.

  1. Molly Caudery, Iso-Britannia, 480
  2. Eliza McCartney, Uusi-Seelanti, 480
  3. Katie Moon, USA, 475

Kello 23.23: McCartneyn ensimmäinen yritys jää limboksi. Seuraava yritys ratkaisee kumpi juhlii maailmanmestaruutta: Molly Caudery vai Eliza McCartney?

Kello 23.19: Caudery pudottaa kaikki kolme yritystään, mutta McCartney siirtää kaksi yritystä korkeuteen 490. MM-kullan kohtalo ei ole vielä ratkennut.

Kello 23.15: Caudery ja McCartney pudottavat kumpikin ensimmäiset yrityksensä korkeudesta 485.

Kello 23.09: Eliza McCartney ylittää myös korkeuden 480! Katie Moon pudottaa kolmannellaan, joten MM-kulta ratkaistaan Cauderyn ja McCartneyn kesken. Moon pokkaa itselleen pronssia!

Kello 23.04: Seiväspaikalla Molly Caudery ylittää korkeuden 480 toisella yrityksellään! Katie Moon ja Eliza McCartney joutuvat yrittämään vielä kolmannen kerran.

Kello 23.03: Huima tulos juoksuradalla! Femke Bol juoksee 400 metrin maailmanennätyksen 49,17! Bol on hirmuisessa kunnossa!

Kello 22.58: Ei ylityksiä ensimmäisillä yrityksillä.

Kello 22.52. Rima nousee seuraavaksi korkeuteen 480. Neljä naista mukana kamppailussa mitaleista. McCartney parhaissa asemissa ylitettyään 475 ensimmäisellään. Caudery ja Moon jaetulla kakkossijalla ja Moser neljäntenä. Mutta 480 voi muuttaa kaiken.

Kello 22.50. Moser ylittää 475 viimeisellään ja sivuaa ennätystään. Morris ja Svabikova pudottavat, joten seuraavaan korkeuteen jatkaa neljä hyppääjää. 

Kello 22.46: Caudery ja Moon liittyvät McCartneyn seuraan ja ylittävät 475 toisellaan. Muut pudottavat. Yhdet yritykset jäljellä.

Kello 22.40: Eliza McCartney räväyttää ensimmäisellään yli korkeudesta 475 ja siirtyy kilpailun johtoon. Komea ylitys uusiseelantilaiselta. Viisi muuta kilpailussa olevaa hyppääjää pudottavat kukin ensimmäisellään.

Kello 22.32. Rima nostetaan korkeuteen 475. Mukana kilpailussa vielä Morris, Caudery, Moser, McCartney, Svabikova ja Moon.

Kello 22.28: Svabikova onnistuu kolmannellaan korkeudesta 465 ja jatkaa kilpailua. Stefanidi puolestaan pudottaa kolmannen kerran. Kreikkalaisen parhaaksi jää tulos 455.

Kello 22.25: McCartney ylittää 465 toisellaan. Stefanidillä ja Svabikovalla vielä yhdet yritykset jäljellä.

Kello 22.15: Ranskan Margot Chevrierkin jättää kisan kesken. Stefanidi ja Svabikova ovat puolestaan pudottaneet ensimmäisen yrityksensä korkeudesta 465.

Kello 22.05: Wilma Murto kertoi Ylen haastattelussa, että kisa jäi kesken kiputuntemusten takia.

– Viime viikolla ilmaantui vähän kipuja, ja niitä on yritetty hallita viikolla. Totesin sen revityn ylityksen jälkeen, ettei tänään ole se päivä, kun lähdetään kokeilemaan rajoja. Iso vuosi ja kesä edessä. Koetetaan olla fiksuja, Murto kertoi Ylen lähetyksessä.

– Kolmannen hypyn jälkeen sen verran klenkkasin patjalta alas, että totesin, ettei nyt kannata enää jatkaa.

Kello 22.03: Sandi Morris ja Angelica Moser ylittävät 465 ensimmäisellä yrityksellään. Katie Moon puolestaan jättää tämän korkeuden väliin.

Kello 21.55: Wilma Murto jättää kilpailun kesken! Suomalaistähti ei pysty jatkamaan kilpailua.

Kello 21.50: Wilma Murto ylittää 455 kolmannella yrityksellään ja pääsee jatkamaan kisaa! Murto päästää helpottavan ulospuhalluksen ylityksen jälkeen ilmoille!

Kello 21.49: Margot Chevrier ylittää 455 kolmannellaan ja jatkaa seuraavaan korkeuteen! Roberta Brunin ja Ling Lin kisa päättyy kolmeen pudotukseen.

Kello 21.43: Murto tiputtaa jo toisen kerran! Toinen yritys oli parempi, mutta ei silti vielä lähelläkään ylitystä. Viimeisen varaan jää.

Kello 21.36: Wilma Murron ensimmäinen yritys epäonnistuu, eikä suomalainen pääse edes riman päälle. Ensimmäinen raksi tauluun suomalaiselle. Katie Moon ja Eliza McCartney ylittävät kumpikin korkeuden.

Kello 21.35: Kerrotaan tässä välissä, että Elmo Lakka ei selviytynyt MM-finaaliin 60 metrin aidoissa. Lakka oli omassa välierässään kuudes ajalla 7,70.

Kello 21.33: Amalie Svabikovakin ylittää 455 ja Molly Caudery toistaa saman tempun heti perässä. Moser, Bruni, Li ja Chevrier pudottivat kukin riman ensimmäisellä yrityksellään.

Kello 21.22: Sandi Morris aloittaa oman urakkansa vahvasti ja ylittää helposti korkeuden 455. Myös Stefanidi selvittää saman korkeuden.

Kello 21.18: Angelica Moser, Aikaterini Stefanidi, Roberta Bruni, Amalie Svabikova ja Ling Li selvittävät kaikki avauskorkeuden ja seuraavaksi rima nousee lukemiin 455.

Kello 21.10: Yksi kova nimi on heti poissa kisasta, sillä Kanadan Alysha Newman ei hyppää illan finaalissa. Newman tuli stadionille muiden urheilijoiden joukossa, mutta poistui nopeasti paikalta ennen kuin muut ehtivät edes aloittaa hyppyjään.

Kello 21.09: Kisan aloituskorkeus on 440. Wilma Murto ei aloita kisaansa vielä tästä korkeudesta.

Kello 21.05: Sieltä illan seivässankarittaret saapuvatkin jo estradille! Seiväskisa on pian valmiina alkamaan.

Kello 21.03: Murron hallikauden paras noteeraus on 481. Häntä paremmin tänä talvena ovat hypänneet Sandi Morris (482), Eliza McCartney (484), Molly Caudery (486) ja Alysha Newman (483).

Kello 20.53: Murron lisäksi mitaleista kisaavat Sandi Morris, Angelica Moser, Aikaterini Stefanidi, Roberta Bruni, Ling Li, Margot Chevrier, Amalie Svabikova, Molly Caudery, Eliza McCartney, Katie Moon ja Alysha Newman.

Kello 20.45: Oikein mukavaa lauantai-iltaa ja tervetuloa yleisurheiluseurannan pariin! Tänään jännitetään Wilma Murron otteita naisten seiväshypyn MM-finaalissa.

Lue myös:

    Uusimmat