Tomaattikastiketta grilliherkuille – mieto ja tulinen

Tomaattikastike passaa hyvin grilliherkkujen kaveriksi. Kokeile mietona tai tulisena versiona.

Tomaattikastike chilin kera, 4 hengelle:

1 prk kokonaisia tomaatteja
1 keltasipuli
punaista chiliä oman maun mukaan
1 rkl oliiviöljyä
1 dl vettä
3 rkl tomaattipyreetä
1 kasvisliemikuutio
½ tl suolaa
2 maustemittaa jauhettua mustapippuria

1. Kuori ja hienonna sipuli, hienonna chili. Paista oliiviöljyssä ilman että sipuli saa väriä. Laita kattilaan. Kaada päälle tomaatit ja liemi purkista. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

2. Murusta mukaan liemikuutio, mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kastike kokoon niin että siitä tulee aika paksua, noin 15 minuuttia. Sekoita sileäksi sauvasekoittimella ennen tarjoilua.

Mieto versio 4 hengelle:

1 purkki kokonaisia tomaatteja
1 sipuli
1 rkl oliiviöljyä
1 dl vettä
3 rkl tomaattipyreetä
1 vihannesliemikuutio
1/2 tl suolaa
2 maustemittaa mustapippuria jauhettuna

1. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota silppu öljyssä, älä ruskista. Siirrä kattilaan ja kaada tomaatit liemineen sekä vesi päälle ja kuumenna kiehuvaksi.

2. Murustele liemikuutio seokseen ja mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kastiketta kokoon n. 15 minuuttia eli kunnes se on malko paksua. Tarjoile grillatun lihan, makkaran tai kasvisten seurana.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat