F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Toistuuko F1:n viime kauden isoin kohu myös nyt? Johtoportaasta tiukka jyrähdys

1:40
Videolla juttua Racing Pointin viime kauden kohuratkaisusta.

F1:n viime kauden isoin kohu ja puheenaihe liittyi niin sanottuun pinkkiin Mercedekseen. F1:n toimitusjohtajan Stefano Domenicalin mukaan samainen vääntöaihe ei nouse enää pinnalle.

Koko asian juuret johtivat siihen, miten Racing Point -talli kopioi Mercedeksen edelliskauden mestaruusauton rungon itselleen.

Aihe herätti kovasti närää jo talvitesteissä. Kesällä Renault teki useita protesteja Racing Pointin ratkaisuista.

Valitukset koskivat Racing Pointin jarrujen jäähdytysjärjestelmää, jonka talli oli kopioinut Mercedekseltä. FIA tuomitsi järjestelmän laittomaksi, minkä myötä Racing Point tuomittiin pistemenetyksiin ja isoihin sakkoihin.

Racing Pointin autoa nimitettiin, sen värityksen perusteella, pinkiksi Mercedekseksi.

Ensi kaudella Racing Point ei kanna enää nimeä Racing Point, kun se muuttuu Aston Martiniksi. Samalla talli luopuu pinkistä värityksestä, vaihtaen tummanvihreään ilmentymään.

Toistuuko kohu muodossa ”vihreä Mercedes”?

– Ei. Tämä ongelma ei toistu, F1:n tuore toimitusjohtaja Stefano Domenicali jyrähti tiukkasanaisesti Corriere della Seralle.

Domenicali ei anna liikaa painoarvoa viime kauden kohuratkaisulle, vaikka Racing Point nostikin ”kopioautollaan” selvästi päätään aiempaan nähden. Tallin kuljettajista Sergio Perez juhli voittoa Sakhirin GP:ssä.

– Tuollaiset kiistanalaiset asiat ovat osa F1:n historiaa. Olen varma, että erimielisyydet ja epäilyt on jätetty taka-alalle. Kaikki harmaat alueet on selvitetty, Domenicali vakuuttelee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja