Toisen naisen tarina: Ero tekee kipeää myös salarakkaalle

Maija ei olisi ikinä uskonut lankeavansa varattuun mieheen, mutta 11 vuotta vanhempi mies vei Maijan sydämen vain rikkoakseen sen uuden naisen vuoksi.

Maija*, 23, oli 21-vuotias tavatessaan työpaikallaan mukavan 11 vuotta vanhemman Sepon*.

– Tiesin alusta asti hänen olevan naimisissa enkä ollut hänestä kiinnostunut. Työmatkalla, ravintola-illan jälkeen jäimme juttelemaan kahden ja aloimme yllättäen suudella. Alkoholilla oli vaikutusta asiaan. En usko, että olisimme muuten joutuneet siihen tilanteeseen.

Maija kuvitteli jutun jäävän yhteen yöhön, mutta näin ei käynytkään.

– Seppo jäi pyörimään mieleen. Heti seuraavana iltana sama kaava toistui, vaikken ollutkaan sitä niin suunnitellut. Pikku hiljaa tunteet voimistuivat ja myös juttelimme hänen kanssaan niinä öinä.

Maija kertoi Sepolle tietävänsä, että on vain hetken huvia.

– Hän väitti vastaan. Hän sanoi, ettei ole sellainen mies eikä voisi ikinä pelleillä kanssani. Olin itse sinkku enkä sen kummemmin ollut ajatellut lähteväni tällaiseen mukaan. Mutta heti alusta asti ihastuin häneen kovasti ja sen jälkeen oli vaikea irrottaa tai nähdä selkeästi.

Työpaikalla monia suhteita

Työpaikalla pari piti suhteensa salassa, mutta huhut alkoivat liikkua. Maija tietää tarinat toisista naisista eikä puolustele suhdettaan. Työpaikalla miesten sivusuhteet olivat kuitenkin enemmän sääntö kuin poikkeus.

– Tiedän toki mielipiteet avioliitonrikkojista enkä ole ajatellut olevani sitä tyyppiä, mutta ehkä se kaikki salailu ja hiippailu teki siitä jännittävää. Toisaalta se oli myös erittäin raastavaa, koska en oikeasti halunnut kenenkään tietävän asiasta. Kyseiseltä työpaikalta varmaan 80 prosenttia työreissuilla käyvistä miehistä petti kumppaneitaan matkoilla ollessaan.

– En muista hänen koskaan luvanneen jättää vaimoaan enkä sitä pyytänytkään. Tiesin, että heillä oli lapsi, mutta sitä en tiennyt, että vaimo oli raskaana suhteemme aikana. Mies kertoi avioliitostaan ja siitä, miten läheisyys oli heiltä kadonnut aikoja sitten. Hän kertoi, että he eivät olleet vaimonsa kanssa harrastaneet seksiä kahteen vuoteen, jonka jälkeen mies oli lähtenyt etsimään lämpöä muualta. Hän kyllä vakuutti rakastavansa vaimoaan, mutta ilmeisesti enemmän ystävänä kuin kumppanina.

Maija ja Seppo näkivät silloin, kun se Sepolle parhaiten sopi.

– Suhteemme ja näkemisemme oli kokonaan hänen käsissään. Saatoin ehdottaa näkemistä, mutta hänellä oli aina valta tehdä päätös siitä, toteutuiko näkemisemme. Joskus näimme pari kertaa viikossa ja joskus kului viikkoja näkemättä. Työreissuilla vietimme aina paljon aikaa yhdessä, lähinnä öitä.

Maija ei tiedä, miten Seppo onnistui pitämään vaimonsa pimennossa eikä hän sitä koskaan udellutkaan.

– Seppo kertoi aina, kuinka ei ole ikinä tuntenut niin kuin minua kohtaan ja kuinka hän on rakastumassa minuun eikä voi lakata ajattelemasta minua. Sanoin hänelle, että et ole rakastunut minuun vaan pelkästään onnellinen. Mutta aina hän jankutti vastaan.

Vahvat tunteet huvittavat jälkikäteen

Maijan tunteet syvenivät niin, että hän päätti kertoa Sepollekin omista, vahvoista tunteistaan.

– Sinä iltana, kun olin päättänyt kertoa tunteitteni oikean syvyyden, hän paukauttikin, että on rakastunut toiseen. Hän kertoi säihkyvin silmin, miten hänellä oli ollut jo vuotta aiemmin juttua tämän naisen kanssa, mutta nainen oli lopettanut jutun kuultuaan Sepon olevan naimisissa. Nyt Seppo oli törmännyt häneen uudelleen ja valehdellut eronneensa. Hän myös kertoi harkitsevansa oikeasti vaimonsa jättämistä tämän naisen vuoksi. Tietääkseni hän ei sitä ikinä tehnyt.

Maija oli murtunut eikä oloa helpottanut yhteinen työpaikka.

– Se teki silloin ihan tajuttoman kipeää, mikä tuntuu hassulta näin jälkeenpäin. On se jännä, miten kovasti sitä voi kiintyä toiseen niin lyhyessä ajassa ja ihan järjettömissä olosuhteissa. Kaiken huippu oli se, että hän toi tämän uuden naisen työpaikan tilaisuuteen ja he olivat aivan rakastuneita ja lääppivät toisiaan silmieni alla. Tällainen toiminta oli ihan normaalia siinä työpaikassa.

Meni joitakin kuukausia ennen kuin Maija pystyi käyttäytymään normaalisti Sepon seurassa.

– Juuri ennen kuin lopetin työt kyseisellä työpaikalla, hän tuli käymään luonani – en muista kumman aloitteesta. Hän oli todella väsynyt ja uupunut. Kysyin uudesta naisesta, mutta se ei kuulemma enää toiminut. Vietimme viimeisen yön yhdessä, mutta en tuntenut häntä kohtaan enää mitään. Tiesin, että nyt se oli ohi. Joskus muistelin yhteisiä hetkiämme haikeudella, mutta en enää.

– En enää kaipaa Seppoa vaan lähinnä melkein säälin itseäni, koska olin sellaisessa suhteessa. Olen nyt onnellisesti naimisissa elämäni rakkauden kanssa ja elämä hymyilee oikeasti! Näin jälkeenpäin voin jo nauraa tuolle muistolle, Maija huokaa.

* Jutussa esiintyvien henkilöiden nimet on muutettu

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja