Toisen aaltoon valmistaudutaan: hallitus esittää mahdollisuutta raideliikenteen keskeyttämiseen poikkeuksellisissa olosuhteissa

THL koronatilanteesta:"Valitettavasti suurin osa maailman maista on punaisella" 2:57
THL koronatilanteesta: "Valitettavasti suurin osa maailman maista on punaisella" (27.8.)

Hallitus esittää, että Liikenne- ja viestintävirasto Traficom saisi oikeuden keskeyttää raideliikenteen tai rajoittaa sitä vakavissa normaaliolojen häiriötilanteissa, kuten koronaviruksen aiheuttamissa poikkeuksellisissa olosuhteissa.

Asiasta kertoo liikenne- ja viestintäministeriö tiedotteessa.

Muutos on osa kokonaisuutta, jolla pyritään tulevaisuudessa varautumaan koronaepidemian kaltaisiin poikkeustilanteisiin normaalilla lainsäädännöllä ilman, että olisi turvauduttava valmiuslakiin.

Liikenne- ja viestintäministeriössä valmistellaan muitakin lakeja, joilla valmistaudutaan koronapandemian toiseen aaltoon ja tehdään muutoksia viranomaisten toimivaltuuksiin. Mahdolliset muutokset koskisivat merenkulkua, ilmailua, henkilöliikennettä, terminaaleja ja asemia.

Suuri osa muutosehdotuksista lisää Traficomin toimivaltuuksia tehdä päätöksiä tai antaa määräyksiä, jos tilanne sitä edellyttää.
Ministeriössä meneillään olevassa lainvalmistelussa selvitetään, voitaisiinko Liikenne- ja viestintävirastolle antaa pysyvä toimivalta tietyissä rajatuissa tapauksissa rajoittaa tai kieltää esimerkiksi tietty lentoreitti.

Ministeriön tiedotteessa sanotaan, että koronapandemia on osoittanut, että nykyisen lainsäädännön mukaiset liikenneviranomaisten toimivaltuudet eivät ole riittävät matkustajien terveysturvallisuuden takaamiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat