Toipuva Wilma Schlizewski: Inhottavaa pyytää muilta apua

Wilma Schlizewski ei anna keppien hidastaa menoa.

Yrittäjä Wilma Schlizewski kuntoutuu yhä kesäkuussa tapahtuneesta onnettomuudesta. Tuolloin hänen kengännauhansa jäi jumiin rullaportaiden väliin kauppakeskuksen rullaportaissa, minkä seurauksena hän kaatui ja loukkasi lantionsa.

Onnettomuus näkyy Schlizewskin elämässä edelleen. Hän kertoo tukeutuvansa keppeihin vielä puolitoista vuotta. Poikki menneen reisiluun luutuminen kestää puolitoista vuotta.

– Oma treenaaminen on käsien varassa, kun luutuminen on ollut hidasta. Joudun kulkemaan keppien kanssa vielä seuraavankin joulun, hän kertoo MTV3.fille.

Schlizewski ei anna jalkasauvojen hidastaa hänen menoaan. Päivät kuluvat koulussa opiskellen ja Olli-puolison kanssa heidän elämäntapamuutosyrityksensä parissa. Rajusti laihtuneen tatuointitaiteilijan treenaus on käsien varassa. Schlizewski treenaa käsilihaksiaan muun muassa tekemällä etunojapunnerruksia liikennevaloissa.

– Kotona yritän liikkua ilman keppejä. Sanotaan, että tämä on enemmän esteettinen haitta, hän kuvailee.

Arkiset askareet aiheuttavat välillä päänvaivaa toipilaalle. Schlizewski on tottunut omatoimisuuteen, joten avun pyytäminen muilta tuntuu hänestä ajoittain ikävältä.

– Asiointi on hirveän hankalaa, kun esimerkiksi kaupassa nilkuttaa yhden kepin varassa. On inhottavaa pyytää muita jeesaamaan. Jäiden tulo on kyllä niiden takia pelottavaa, oma-aloitteinen tatuointitaiteilija suree.

Kotona apua löytyy Olli-puolisosta. Wilma suhtautuu optimisesti tilanteeseensa, vaikka hän ei voikaan käyttää jalkojaan täysipainoisesti.

– Pää ja kädet toimivat, niin muuten ei ole ongelmaa, hän sanoo optimistisesti.

Wilma Schlizewski nähdään keväällä alkavassa JULKKIS-DIILISSÄ.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat