Mainos

Toinenkin Lipponen poistuu areenalta – Päivi jättää politiikan

SDP:n pitkäaikainen kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Päivi Lipponen jättää politiikan kokonaan.

Lipponen ei tullut valituksi uuteen eduskuntaan. Vaalien jälkeen hän on päättänyt siirtyä täysin uusille urille ja jättää myös paikkansa Helsingin kaupunginvaltuustossa.

Vuodesta 1997 kaupunginvaltuutettuna toiminut Lipponen kuvailee tunnelmiaan haikeiksi.

– 20 vuotta olen ollut politiikassa, lähes puolet elämästä. Oli haikeaa kun jätin eroanomuksen ja jännitti, kun kerroin omalle ryhmälleni päätöksestäni. Mutta olen ilahtunut siitä, kuinka hyvin se otettiin vastaan, minua onniteltiin päätöksestäni. Sanottiin jopa, että olet rohkea nainen kun ptystyt tekemään tällaisen päätöksen. 

Lipponen perustelee päätöstään poliittisen työn luonteella. 

– Minun mielestäni politiikassa ei voi olla pikkusormella, pitää olla käytettävissä täydellisesti ja koko ajan. Kansanedustajana tein 60-tuntista työviikkoa.  Palkkatyön ja politiikan yhteensovittaminen on kovin vaikeaa. Ja nyt ei tarvitse tulevan työnantajan miettiä, puhuuko tässä kunnallispoliitikko tai SDP:n aktiivi, Lipponen selittää.

Lipposen suunnitelmissa on olla tulevaisuudessa asiantuntija ja taustavaikuttaja.

– Minulla on eräs jo ennakkoon kustantajan kanssa sovittu kirjaprojekti. Sen lisäksi on varmasti opetusta, aion pitää luentoja ja olla muutenkin elinkeinoelämän palveluksessa. Minulla on myös kaksi luottamustointa, ja niitä aion jatkaa.

Eduskunnassa vuosina 2007-2015 istunut Lipponen on viimeisiä sopeutumiseläkkeen saajia. Tulevina vuosina eduskunnan jättävät tai sieltä putoavat saavat eläkkeen sijaan sopeuttamisrahaa.

Lipponen aikoo sopeuttamiseläkettä hakea. 

– Haen aluksi sopeutumiseläkettä. Mutta tukihan vähenee tulojen kasvaessa ja kun tulot ylittävät tietyn rajan, ne loppuvat kokonaan. Mutta haen sitä kyllä, Lipponen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.