Toimittaja Jessikka Aro sai valitusluvan korkeimpaan oikeuteen MV-jutussa – vaatii vainoamistuomiota

Korkein oikeus (KKO) on myöntänyt niin sanotussa MV-jutussa valitusluvan toimittaja-kirjailija Jessikka Arolle.

Jessikka Aro sai valitusluvan Helsingin hovioikeuden tuomioon, jossa hovioikeus oli hylännyt vainoamista koskeneen syytteen.

Hovioikeus katsoi, ettei vainoamisesta syytettynä ollut Johan Bäckman ollut ymmärtänyt menettelynsä olevan oikeudetonta, eivätkä Aroon liittyneet viestit olleet omiaan aiheuttamaan hänessä pelkoa tai ahdistusta.

Hovioikeus oli myös hylännyt Bäckmania koskeneen syytteen törkeästä kunnianloukkauksesta. Teko ei ollut hovioikeuden mukaan törkeä, sillä se ei ollut aiheuttanut suurta kärsimystä Arolle.

Bäckmanin vankeusrangaistus aleni kolmeksi kuukaudeksi hovissa ja myös korvaukset vähenivät.

Helsingin käräjäoikeus oli puolestaan katsonut Bäckmanin vainonneen Aroa toistuvasti muun muassa erilaisin viestein ja julkaisuin Twitterissä ja Facebookissa.

Käräjäoikeus oli tuominnut Bäckmanin vainoamisesta, törkeästä kunnianloukkauksesta ja yllytyksestä törkeään kunnianloukkaukseen yhteensä vuoden mittaiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä velvoittanut hänet maksamaan Arolle korvauksia.

Korkeimmassa oikeudessa Aro vaatii, että mies tuomitaan vainoamisesta.

Aro on hakenut valituslupaa myös törkeää kunnianloukkausta koskevaan syytekohtaan. Myös Bäckman on hakenut valituslupaa yllytystä koskevaan syytekohtaan.

Ratkaisu näiltä osin tehdään valituksen käsittelyn yhteydessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja